Zweven boven Vilnius in een heteluchtballon

Hot air balloons flying over Vilnius

Stel je dit eens voor: je zweeft hoog boven de grootste middeleeuwse stad van Midden- en Oost-Europa. Onder je ontvouwen zich prachtige architectuur en weelderige groene parken, terwijl je als een vogel door de lucht zweeft. Zorgeloos en vrij. Het enige wat je hoeft te doen: de verkwikkende zuurstof inademen, genieten van de schoonheid van Litouwen onder je en heerlijk wegdromen. Het geluid van de brander van de heteluchtballon die langzaam opstijgt en wegvliegt, herinnert je er steeds aan dat dit echt geen droom is. Ontdek al het moois van een ballonvaart boven Vilnius met onze gids!

Waarom zou je voor Vilnius kiezen voor je eerste ballonvaart?

De zomer is hét ballonvaartseizoen in Vilnius. En door de jaren heen is de stad bekend geworden om zijn prachtige uitzichten vanuit de heteluchtballon. Wat Vilnius uniek maakt vergeleken met andere steden, is dat de ballonnen recht boven het historisch stadscentrum kunnen zweven.

Sunny Vilnius Old Town aerial view

Veelgestelde vragen over ballonvaarten

V: Hoeveel tijd van tevoren moet ik reserveren?

A: Je moet zo vroeg mogelijk reserveren, aangezien het een populaire activiteit is en er veel planning vooraf gaat aan de ballonvaart (zie weersomstandigheden hieronder). We raden je aan om contact op te nemen met een van de vele  bedrijven die ballonvaarten aanbieden , zodra je weet wanneer je volgende reis is.

V: Moet ik me zorgen maken over hoogtevrees?

A: Mocht je last hebben van hoogtevrees, maak je dan vooral geen zorgen. Verrassend genoeg is dit geen enkel probleem. Een ballonvaart is zeer rustig en stabiel.

V: Hoe zit het met de weersomstandigheden?

A: Een ballonvaart met een heteluchtballon is alleen mogelijk bij gunstige weersomstandigheden en bedrijven zijn zeer strikt in het bepalen of het veilig is om te vliegen. Het bedrijf dat je kiest, houdt je op de hoogte, maar houd er rekening mee dat ballonvaarten vaak kunnen worden uitgesteld. Veiligheid is het allerbelangrijkst. Bedenk ook dat de meeste ballonvaarten 's ochtends vroeg of 's avonds laat plaatsvinden. Ideaal voor een prachtige zonsopkomst of -ondergang.

Visit Vilnius banner with hot air balloon

V: Wat moet ik aantrekken?

A: Draag comfortabele kleding en een pet om jezelf te beschermen tegen de hitte van de brander boven je. Wat betreft de temperatuur hoef je je geen zorgen te maken dat je het koud krijgt. Draag wat je zou dragen op de grond. Opmerking: vermijd nylon jassen. En geen hoge hakken!

V: Mag ik foto's nemen?

A: Natuurlijk! Op één voorwaarde: dat je ze deelt op Instagram met #RadissonBlu!

De piloot weet nooit precies waar hij gaat landen, dus de landing kan een grappig avontuur worden! Vergeet niet dat het op- en aftuigen van een luchtballon vaak onderdeel is van het hele proces, dus bereid je voor om hieraan deel te nemen.

Kijken hoe de heteluchtballonnen opstijgen

Ga je liever niet de lucht in, geniet dan van de aanblik van opstijgende luchtballonnen. Hier volgen een aantal plekken in Vilnius waar ze opstijgen:

- Het grote veld naast de witte brug

- Het gebied onder de kasteelheuvel

-Vingis Park, het veld naast het concertpodium

Je kunt de vertrektijden online vinden en op de meeste facebookpagina's van de bedrijven die ballonvaarten aanbieden.

Inflation of hot air balloon

Je 'kamer met uitzicht' in Vilnius

Het beste uitzicht over de stad met felgekleurde uitroeptekens in de lucht, heb je echter vanuit je hotelkamer. Bekijk het hieronder zelf met dit #BluView shot dat genomen is vanaf het  Radisson Blu Hotel, Lietuva Vilnius! En bekijk de  live verbinding voor een op de minuut nauwkeurig uitzicht en de weersomstandigheden voor vandaag.

Vilnius balloons April

Ontdek Vilnius vanuit de lucht met  Radisson Blu!

Tell us what you think