Zes intrigerende manieren om Athene te ontdekken

Athens_Blog

Athene is de historische hoofdstad van Europa. De stad barst uit zijn voegen van bezienswaardigheden, kunst en prachtige natuur. We laten je graag zes intrigerende manieren zien om de stad te ontdekken.

Het kan een hele uitdaging zijn om de beste manier te vinden om Athene zelfstandig te verkennen. Gelukkig lopen er tal van gidsen rond die je de stad op hun eigen manier willen laten zien. We hebben een paar van de beste rondleidingen door de Griekse hoofdstad op een rijtje gezet, zodat je bezoek de moeite waard wordt. Of je nu een kalm en ontspannen dagje wilt rondkijken of iets heel nieuws wilt proberen en graag actief bent, er is altijd een rondleiding waar je bij kunt aansluiten. Laat de indrukken na een dagje verkennen op u inwerken in het comfortabele en handig gelegen Radisson Blu Park Hotel in Athene en geniet ondertussen van het geweldige uitzicht over de stad.

 

Private Greece Tours

Private Greece Tours wordt op TripAdvisor de beste gids genoemd en is daarom een handige en veilige keuze wanneer je op zoek bent naar een bekwame gids die je de belangrijkste bezienswaardigheden in Athene laat zien. Boek een privérondleiding en laat hem afstemmen op jou en je reisgenoten. Of je nu de stad wilt zien, wijn wilt proeven of kiest voor een wandeling in de bergen, een bezoek aan musea of een gezinsuitje: Private Greece Tours stelt een programma samen dat je een stressvrije dag bezorgt.

 

Athens Walks

Tijdens je wandeling met Athens Walks door de hoofdstad van Griekenland ervaar je de oprechte Griekse gastvrijheid en zie je het échte Athene met al zijn schoonheid en heerlijke gerechten. Bij deze wandeltochten staan de Griekse cultuur en de levensstijl van de stadsbewoners centraal, waardoor je veel meer inzicht krijgt dan een papieren gids je ooit kan bieden. Of je nu liever het oude Athene ziet of de heuvels, liever naar Delphi gaat of kiest voor een kookcursus of fietstour: Athens Walks biedt rondleidingen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Chinees.

 

Sailing Athens

Catamaran Het is welbekend dat de Griekse hoofdstad overloopt van interessante geschiedenis en cultuur. Daarmee is echter niet alles gezegd. De stad wordt omringd door een prachtige kustlijn van bijna 48 km. Hoe kun je die beter bekijken dan door in te schepen bij Sailing Athens. Geniet van een luxe cruise op een catamaran langs de Atheense Rivièra, inclusief historische vertellingen, zwemplezier, smakelijke gerechten en snorkelen in kristalhelder water. Dit is de ideale keus wanneer je een ontspannen en ongewoon Atheens avontuur wilt.

Catamaran

 

Spiros Taxi & Tours

Geniet van het gemak van een privédiner en gids. Ontdek Griekenland in een halve dag of tijdens een programma van maximaal vijf dagen met Spiros Taxi & Tours. Kies een van de favoriete programma's, zoals de 'Delphi Tour', 'Athens & Corinth Tour' en 'Peloponnese Tour' of kies voor een rondleiding op maat, afgestemd op je persoonlijke interesses. Spiros ontving in 2015 het 'Certificate of Excellence' van TripAdvisor. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat het bedrijf je een geweldige ervaring biedt bij de bezienswaardigheden in Athene.

 

Athene op de fiets

Zonsondergang boven Athene, Griekenland Wil je de Griekse hoofdstad op een actieve, betaalbare en milieuvriendelijke manier verkennen? Dan kun je Athene het best op de fiets bezoeken. Kies voor een groepsrondleiding en verken Athene terwijl de stad 's morgens vroeg tot leven komt, geniet van de heerlijke wind aan de Rivièra of beleef een prachtige zonsondergang vanuit het zadel. Je kunt ook een fiets huren en zelf in Athene op pad gaan.

solnedgang

 

Scooterise

Beleef vermakelijke momenten tijdens je rondleiding via Scooterise. Op de snelle, leuke en veilige Trikkes kun je stad en zijn populaire trekpleisters op een unieke manier verkennen. Kies voor een rondleiding van een hele dag en verken eeuwenoude bezienswaardigheden, culturele monumenten en de prachtige natuur, volg een leerzame kunstrondleiding of verwen je smaakpapillen tijdens een 'food safari'. Scooterise biedt daarnaast tal van ontspannende activiteiten en spelletjes voor gezinnen. Ook teambuildingactiviteiten behoren tot de mogelijkheden.

Tell us what you think