Zes foto´s van Shanghai waardoor je gelijk je koffers gaat pakken

Shanghai skyline at sunset by SANNAS

Shanghai staat bekend om zijn torenhoge wolkenkrabbers, futuristische architectuur en bruisende nachtleven. Dit maakt de stad een aantrekkelijke reisbestemming voor mensen die op zoek zijn naar opvallende plaatjes en ongeëvenaarde fotografiemogelijkheden. Shanghai heeft een skyline waar je sprakeloos van wordt. Maar wij zijn niet de enigen die dit zeggen! Lees verder en ontdek hoe stadsfotografen Sébastien Nagy en C Ξ Ξ (Cédric Houmadi) de stad in de lens vangen.

Violette zonsondergangen vanaf de Shanghai Tower

De Shanghai Tower is een van de beste uitkijkpunten van de stad, sterker nog van heel China. Hier kun je geweldige foto's van de stad maken. De Burj Khalifa in Dubai mag dan het hoogste gebouw ter wereld zijn, de Shanghai Tower komt met zijn 632 meter en 121 verdiepingen op een hele goede tweede plaats. Het spiraalvormige ontwerp van het gebouw is echt een architectonisch hoogstandje. Stap in 's werelds snelste lift en zoef naar de top van het gebouw. Neem boven rustig de tijd om het schouwspel onder je in je op te nemen. En maak dan net zulke spectaculaire foto's als deze van C Ξ Ξ.

Psst! Behalve in Shanghai zijn onze stadsfotografen nog op veel andere plekken geweest om indrukwekkende foto's te nemen. Bekijk gerust hun prachtige foto's van Parijs en Chicago.

Shanghai from Shanghai Tower by CEE Explorer

Lavendelkleurige zonsopgang boven de Bund

Shanghai is een havenstad aan de Huangpu-rivier, de laatste grote zijrivier van de Jangtsekiang alvorens deze laatste uitmondt in de Oost-Chinese Zee. Shanghai betekent letterlijk 'boven de zee'. En als je naar de foto's van Nagy en C Ξ Ξ kijkt, zie je goed hoe toepasselijk deze naam is. Aan de overkant van het zakendistrict Pudong ligt de Bund, de ideale plek om de zonsopgang te bewonderen. Dit gebied ligt in het centrum van Shanghai en omvat een 1,5 km lange oeverpromenade langs de westelijke oever van de Huangpu-rivier. Zorg dat je voor zonsopgang buiten bent en wandel langs de oever. Het is nu rustig op straat en de bruisende metropool ligt nog op één oor, kortom het beste moment om wat onvergetelijke plaatjes te schieten. C Ξ Ξ adviseert om de tijd te nemen, zodat je de rivier vanuit verschillende hoeken kunt fotograferen. Oh, en voor Instagrammers als Nagy en C Ξ Ξ is dit een van de meest Instagramwaardige plekken van de stad!

The Bund sunrise by CEE Explorer

Een verticale stad voor architectuurliefhebbers

De geschiedenis van Shanghai wordt getekend door buitenlandse bezettingsmachten. Dit zorgt voor een unieke kosmopolitische sfeer in de stad. In Shanghai komen oost en west op een bijzondere manier samen en dit komt het best tot uiting in de architectuur. Je vindt er oude gebouwen in gotiek- of barokstijl naast ultramoderne wolkenkrabbers en gebouwen die eigenlijk helemaal niet onder één noemer te vangen zijn! In de Bund vormen ongeveer vijftig gebouwen een bijzondere eenheid en een unieke compositie voor skylinefoto's. Nagy schoot dit prachtige plaatje vlak bij het Radisson Blu Hotel, Shanghai New World.

Shanghai skyline by SSNNAS

Uitzicht over de daken vanaf het Radisson Blu Hotel Shanghai New World

Vlak bij het Volksplein ligt het Radisson Blu Hotel Shanghai New World, een van de meest iconische structuren die aan de skyline te zien is. (Het gebouw is zo iconisch dat het een plekje heeft gekregen in de nieuwste LEGO Architecture-reeks!) De opvallende 208 meter hoge toren heeft een koepelvormige kroon, waarin de Sky Dome bar is gevestigd.

Wandel het hotel uit en je staat zo op Nanjing Road, waar je heerlijk kunt winkelen. En de Bund en Yu Garden liggen op minder dan 10 minuten van het hotel. We vinden deze foto's prachtig: een perfect getimede roze zonsondergang, vastgelegd door C Ξ Ξ  en de bijzondere stadslichten door Nagy!

Sunset from Shanghai New World Hotel by CEE Explorer

Night skyline captured from Radisson Blu Hotel Shanghai New World by SSNNAS

Shanghai mag dan een van de dichtstbevolkte steden ter wereld zijn, het is er verrassend makkelijk om van A naar B te komen. Je kunt de metro nemen of in de enige magneetzweeftrein ter wereld stappen. Ook zijn er bussen en betaalbare taxi's. Eigenlijk zijn alle delen van de stad die je graag zou willen verkennen, eenvoudig te bereiken. En als je de stad echt op je in wilt laten werken, ga je al wandelend op verkenning. Dit is een uitstekend idee omdat de straten over het algemeen zeer veilig zijn.

Het maakt niet uit of je een passie voor architectuur hebt of juist voor reisfotografie. Of wil je gewoon een van de meest dynamische steden ter wered verkennen? Shanghai belooft een onvergetelijke ervaring te zijn voor zo'n beetje elk type reiziger. Verblijf in het Radisson Blu Hotel Shanghai New World, zodat je makkelijk de mooiste plekjes van de stad kunt bezoeken.

Kijk op Instagram voor nog meer indrukwekkende reisfoto's en deel je eigen reisfoto's met #RadissonBlu!

Tell us what you think