Winterweekend in Madrid

Veel mensen associëren Spanje met zon, zee en strand, maar in de winter is er in het binnenland ook van alles te beleven. Wat mag u niet missen tijdens een winterreisje naar Madrid?

Puerta del Sol

In het hart van Madrid ligt Puerta del Sol, een groot plein waar altijd wat te beleven valt. Rond de feestdagen wordt er een prachtige kerstboom opgetuigd die dat winterse gevoel perfect oproept. Aan en rond het plein liggen talloze winkels waar u naar hartenlust uw kerstinkopen kunt doen. Op het Plaza Mayor, dat nabij Puerta del Sol ligt, vindt u een gezellige kerstmarkt.

Plaza del Callao

Puerta del Sol en Plaza Mayor zijn niet de enige pleinen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Zo vindt u namelijk op het Plaza del Callao, ook in het centrum, een mooie schaatsbaan. Maak een paar mooie achtjes en warm vervolgens lekker op in een van de vele restaurantjes. In de buurt vindt u het prachtige Palacio Real de Madrid, dat rond de feestdagen nóg mooier wordt dankzij een spectaculaire lichtshow.

Parkwandeling

Elke grote stad kan bogen op een prachtig park en Madrid vormt geen uitzondering op die regel. Het Parque del Buen Retiro leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling met het hele gezin. Als het niet te koud is, is een picknick een leuk idee. Maar let op: de eekhoorntjes die in het park wonen, weten een lekkernij van menselijke hand zeker te waarderen! Ook het Casa de Campo is de moeite waard, dat met zijn omvang van zeventien vierkante kilometer een reusachtig gebied beslaat.

Winterspecialiteiten

De Spanjaarden staan bekend om hun paella en tapas. Gelukkig stelt de Spaanse keuken ook qua winterspecialiteiten niet teleur. Een hoogtepunt vormt turrón, een soort reep van amandel en honing met een pindakaasachtige structuur. De zachte, romige en nootachtige smaak laat zich door weinig ander zoets evenaren. Voor de hartige honger is er de Carrillada, een heerlijk stuk vlees dat uren in rodewijnsaus is gemarineerd.

De musea van Madrid

Madrid beschikt over een keur aan musea. In het Prado kunt u uren rondlopen en meesterwerken van over de hele wereld bewonderen. U vindt hier veel werken van Goya en Velázquez. Liefhebbers van moderne kunst zitten goed in het Reina Sofía. Het beste van beide werelden vindt u in het Thyssen-Bornemisza-museum. Madrid telt nog talloze andere musea, maar met deze drie weet u zeker dat u het hoogtepunten op kunstzinnig gebied niet hoeft te missen. Het Prado ligt op een steenworp afstand van het Radisson Blu Hotel, Madrid Prado.

Ga naar de opera

De winter is toch wel het seizoen bij uitstek voor een prachtige opera. Het operagebouw van Madrid, het Teatro Real, ligt vlak bij het Palacio Real, in de buurt van allerlei uitstekende restaurants. U begint uw avond met een culinair hoogtepunt en sluit hem af met een cultureel spektakel. Het gebouw is vanbinnen en vanbuiten een lust voor het oog.

Een winterreisje naar Madrid vormt een uitgelezen gelegenheid om te genieten van kunst, cultuur, natuur en de verrukkelijke Spaanse keuken. De stad ziet er rond deze tijd van het jaar prachtig uit, in het bijzonder doordat de hemel dankzij de bijzonder hoge ligging van Madrid vaak helderblauw is. Kunt u zich een nog mooiere afsluiting van het jaar wensen?

Tell us what you think