Werk en plezier tijdens uw zakenreis in Hamburg

Hamburg wordt soms 'the gateway to the world' genoemd en ziet veel internationaal zakelijk reizende mensen. Maar er is veel meer in de stad te vinden dan fabrieken en banken. Bekijk deze highlights om uw volgende zakelijke verblijf wat op te leuken.

De tweede grootste stad van Duitsland is een belangrijk Europees zakelijk centrum. Hamburg staat bekend als een dynamisch centrum voor banken, industrie en media, en wordt regelmatig bezocht door een divers professioneel publiek. Of u nu een week in de stad bent, of maar voor een dag, zorg ervoor dat u een aantal van de hoogtepunten van de stad in uw hectische schema inpast.

 

Neem een HVV-reiskaart

Zelfs volgens de hoge Europese standaarden is het openbaar vervoerssysteem in Hamburg uitzonderlijk. Met zes S-bahn-lijnen en vier U-bahn-lijnen, waarvan de meeste bovengronds zijn, bedient dit efficiënte netwerk het centrum van Hamburg doordeweeks tussen 05:00 uur en 01:00 uur. In de weekenden werkt de dienst 24 uur per dag. De S1 bedient Hamburg Airport, waarbij treinen iedere 10 minuten vertrekken naar het stadscentrum. Met deze efficiënte verbindingen kunnen de gasten van ons Radisson Blu Hotel, Hamburg Airport, in slechts 30 minuten in het centrum van Hamburg zijn.

 

Voor uw koffiebehoefte gaat u naar het pakhuizencomplex

Het trendy pakhuizencomplex in Hamburg, Speicherstadt, bestaat uit een aantal Gotische gebouwen die dateren uit de late 19e eeuw. Stop bij het Speicherstadt Kaffeerösterei-koffiehuis om hun legendarische Duitse ontbijt te proberen of om een schuimende cappuccino af te halen waarvan u kunt genieten tijdens een wandeling door de pittoreske straatjes. Dit is een favoriet onder de locals, die bekend staat om het branden van zijn eigen bonen. Zakken met koffiebonen liggen door de hele zaak, een eerbetoon aan de historische betekenis van de stad als een centrum in de Noord-Europese handel, waardoor deze moderne ontmoetingsplaats een bewust rustieke uitstraling heeft.

shutterstock_269146868

 

Volg de kunstenaar in u bij de Deichtorhallen

Als u een uurtje of een middag over hebt, neem dan de U-bahn naar de Steinstrasse waar u de Kunstmeile Hamburg vindt. De Deichtorhallen is een beroemd gebouw met open glas en staal dat in 1913 is gebouwd, en met 4.000 vierkante meter is het een van de grootste Europese kunstmusea voor hedendaagse kunst. Deze prachtige architectonische uitstalling is een passend thuis voor de avant-garde tentoonstellingen die u binnen vindt. Bezoek ook het House of Photography en de Hall of Contemporary Art.

 

Geniet van een slaapmutsje bij Dualbar

Na een lange dag vol met vergaderingen moet u echt naar de Schanzenstrasse, op slechts vijf minuten lopen van het S-bahnstation Sternschanze. Ooit was deze wijk vervallen, maar nu is het Schanzenviertel een hotspot voor alles wat eigenzinnig en alternatief is, met straten vol met aparte cafés en bars. Dualbar is een van de beste: een funky lounge met een aantrekkelijke cocktaillijst en een verrassend assortiment van uitstekende whiskeys, perfect voor een verfijnd drankje alleen of met collega's.

 

Tell us what you think