Wandel door de lucht: ontdek de Skyway in het centrum van Minneapolis

In het centrum van Minneapolis is de beroemde Skyway een wereld apart met een bloeiend ecosysteem in de lucht. Deze reeks onderling verbonden, afgesloten voetgangerstunnels en -bruggen hebben een beheerd klimaat en bieden een welkom alternatief voor een wandeling door deze winderige stad als het weer winters wordt of het verkeer luidruchtig door de straten raast. De Skyway-wandelpaden zijn samen bijna 13 km lang en bieden allerlei vertakkingen. Ze zijn geopend van 6.30 uur tot 22.00 uur, van maandag tot en met vrijdag (korter in het weekend). Het Radisson Blu Minneapolis Downtown biedt directe toegang tot de Skyway en is dan ook uw poort naar winkels, restaurants, café's en bezienswaardigheden. Veel van de beste plekken voor entertainment liggen op slechts een korte 'skywalk' verwijderd. Haal gewoon een Skyway-kaart bij de hotelconcièrge van uw Radisson Blu en trek eropuit!

modern architecture of glass skyscrapers and reflections in windows with skyway over street

© iStock.com/jferrer

In het centrum van de stad vindt u bruisende optredens en sportplekken, en de Skyway voert u naar alle actie. Target Center, een uitgestrekte arena voor meerdere toepassingen, organiseert concerten en voorstellingen van grote namen. Dit is tevens de thuisbasis van de Minnesota Lynx (WNBA) in de zomer en de Minnesota Timberwolves (NBA) in de winter. Tijdens de warmere maanden kunt u gaan kijken naar een honkbalwedstrijd bij Target Field, waar de Minnesota Twins (MLB) spelen. Houdt u meer van voetbal? Dan kunt u de nieuwste aanwinst van het Skyway-systeem vast waarderen: U.S. Bank Stadium, de thuisbasis van de NFL Minnesota Vikings en de plaats van de Super Bowl in 2018. Als u op zoek bent naar een winteractiviteit voor het hele gezin, mag u een rondje op de schaats op de historische Depot Rink niet ontbreken. Dit is een voormalig treindepot uit circa 1899 waar tegenwoordig de ijsbaan is gevestigd.

Voor entertainment met een dosis plaatselijke geschiedenis dat het hele jaar door leuk is, gaat u naar het theaterdistrict Hennepin van de stad, net buiten de Skyway, waar u twee vergulde theaters uit de jaren 1920 vindt die zijn gerestaureerd voor een tweede leven als plaats voor voorstellingen. In het rijkelijk versierde State Theatre lag ooit een podium met een verlichte, glazen vloer. Tegenwoordig schittert het theater nog altijd dankzij het neonbord in de stijl van de jaren 1940. In de 'roaring twenties' was het in de extravagante Beaux-Arts-stijl gebouwde Orpheum Theatre een van de grootste variétépaleizen met entertainers zoals de Marx Brothers en Jack Benny. Als u van muziek houdt, kunt u de geschiedenis van een heel andere kant beleven in het iconische 'danceteria' First Avenue & 7th St Entry, waar veel van Purple Rain van Prince is gefilmd.

Klaar voor een hapje en een drankje? De via de Skyway verbonden restaurants bieden een grote diversiteit aan keukens, van Japans tot Italiaans, naast meer dan twintig koffietentjes en een aantal bekende ketens. Voor een snelle maaltijd neemt u een torenhoog opgestapelde sandwich met kalkoen, à-la pulled-pork, bij Turkey to Go. Of kies uit restaurantopties zoals een eetcafédiner bij Rock Bottom of de New American-gerechten met plaatselijke ingrediënten bij Hell’s Kitchen. Als u iets gedenkwaardigs wilt, ga dan naar FireLake Grill House & Cocktail Bar bij het Radisson Blu waar chef-kok Jim Kyndberg favorieten met boerderijverse ingrediënten op tafel zet, zoals Lena’s Meatballs, geserveerd met vossenbessencompote. Na het diner kunt u afsluiten met cupcakes, macarons en onweerstaanbare worteltaartsandwich-koekjes van Cocoa & Fig.

City skyway with buildings seen thru glass skyway. Glass tunnel connecting buildings. Skyway going from one building to the next.

© iStock.com/LMaru

Daarnaast zijn zo'n vijftien gebouwen in het centrum bij Nicollet Mall, een commercieel district met 12 blokken, boordevol winkels, restaurants, bars en cafés toegankelijk via de Skywalk. Winkelliefhebbers kunnen naar warenhuizen, zoals Macy’s en Target, of in de kleinere winkels rondneuzen, zoals Brooks Brothers en Banana Republic. In het Nicollet Mall-gebied is tijdens de zomer tevens een boerenmarkt te vinden en een kerstmarkt in de winter.

Met hotels, restaurants, bars, winkels, entertainment, banken, sportscholen, kantoorgebouwen en zelfs slijterijen, huisartsen en kapsalons, lijken de Skyways een geheel eigen stad te vormen op de tweede verdieping. Het verkeerslawaai wordt gereduceerd tot wat gezoem en de binnentemperatuur is zelfs als er buiten een sneeuwstorm raast, lekker met zo'n 20 °C. Het is dan ook niet vreemd dat er dagelijks bijna 300.000 mensen door de glazen gangen van de Minneapolis Skyway wandelen. Boek uw kamer bij het Radisson Blu Minneapolis Downtown en loop door de lucht om het beste van de stad te beleven!

Top image © iStock.com/EunikaSopotnicka

Tell us what you think