Waarom Brugge op je reislijst moet staan

De adembenemende schoonheid van Brugge geeft je een sprookjesgevoel. De stad zelf is een museum, een ware lust voor het oog. Gasten en inwoners worden moeiteloos onthaald met de kerktorens die in de grachten weerspiegelen, de straten met kinderkopjes vol charmante cafés en de middeleeuwse kloosters. Blijf één nacht - of twee - om te genieten van het magische avondlicht. Woon je dichtbij, dan is een dagje uit ook aan te bevelen. Houd je ervan om mensen te kijken op een levendige plek, dan is een weekendje weg een goed idee. Natuurlijk kun je ook een paar dagen weg om heerlijk tot rust te komen.  Brugge heeft zoveel bekoorlijke uitjes te bieden! Lees verder om je te laten inspireren en ontdek de belangrijkste redenen om Brugge op je reisbucketlist te zetten.

Canals of Bruges, Belgium

Proef België

Bereid je voor op de heerlijke smaken waar mensen uit alle windstreken op afkomen. Vooral Belgisch bier, friet, wafels en chocolade veroveren de harten dankzij hun originele en gevarieerde recepten. Je vindt deze lekkernijen op elke hoek in Brugge. Wil je een volledige ervaring, dan kun je het best beginnen bij brouwerij De Halve Maan (A.D. 1856): daar leer je hoe je bier écht moet inschenken en proeven. Stop daarna bij het meeslepende Choco Story-museum, waar je leert hoe cacao verandert in chocola - inclusief historische, geografische en botanische details. De kers op de chocoladetaart is natuurlijk het heerlijke wafeldessert in een café naar keuze.

Belgian Food and Drinks: Beer, Waffles, Chocloate, Fries

Wandel langs de windmolens

De schoonheid van Brugge is werkelijk adembenemend, met de verbazingwekkende windmolens die overal in het oude centrum te vinden zijn. Van de 23 molens die er in de 16e eeuw waren, zijn er nog maar vier over: de Koeleweimolen, Nieuwe Papegaai, Bonne Chiere en Sint-Janshuismolen (de oudste molen uit 1770, die vooral indrukwekkend is omdat hij nog op zijn oorspronkelijke plaats staat en een museum huisvest). Een rondje windmolens is een uitstekende manier om kennis te maken met de omgeving van het stadscentrum en de geschiedenis van Brugge.

Old Windmill in Brugge

Ervaar de oude stad

Een middeleeuwse stad is incompleet zonder een historisch centrum. Het centrum van Brugge is met zijn oude straten, charmante grachten en gotische architectuur een onmisbaar onderdeel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de 15e eeuw ontstonden hier de Vlaamse Primitieven en nog steeds hangt er in de oude stad van Brugge een kunstzinnige sfeer. In de 26 musea die verspreid zijn over de hele stad, zijn een aantal van de mooiste meesterwerken uit die tijd te zien. Als het weer het toelaat, kun je ook gewoon een bankje op het marktplein zoeken en een smakelijke portie Belgische friet verorberen. Voor de spijsvertering is het wel goed om daarna de 366 treden naar de top van het middeleeuwse Belfort te nemen. En je wordt beloond met een adembenemend uitzicht.

Bruges Grote Markt, Provinciaal Hof, Jan-Breydel-Monument and Belfry in the evening

Culturele rondleiding

Dankzij de talloze musea, galeries, kerken en kathedralen heb je aan een weekend niet genoeg om alle pareltjes van Brugge te zien. Daarom adviseren we je om de volgende drie hoogtepunten te bezoeken, zodat je een idee krijgt van de culturele schatten van de stad. Als je slechts één kerk wilt bezoeken, is de Basiliek van het Heilig Bloed een must. Je zult versteld staan van de flamboyante gevel, het romaanse karakter en het neogotische bovenstuk. Kunstliefhebbers mogen het Groeningemuseum niet missen. Hier vind je een wereldberoemde collectie schilderijen van de Vlaamse Primitieven en opmerkelijke tijdelijke tentoonstellingen. Last, but not least, is een bezoek aan de Madonna van Brugge van Michelangelo in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de moeite meer dan waard.

Basilica of The Holy Blood at night. Bruges, Belgium

Boek vandaag nog je reis naar het charmante Brugge en kies tijdens een stedentrip voor Radisson Blu Brugge!

Tell us what you think