Vintage shoppen in Parijs

Parijs leent zich uitstekend voor winkelfanaten dankzij het ongelooflijk uitgebreide winkelaanbod van de stad. Waar kunt u het beste naartoe als u op zoek bent naar vintage kleding?

De vintage inslag van het Place Vendôme

De Franse hoofdstad kent geen gebrek aan pleinen. Een van de pleinen die u zeker niet mag missen als u op zoek bent naar vintage kleding en accessoires, is het Place Vendôme. Midden op het plein staat een enorme zuil van 44 meter, met daarbovenop een beeld van Napoleon. De architectuur rond het plein is vanzelfsprekend net zo imponerend en fraai als de zuil.

Aan het Place Vendôme vindt u bijzonder veel juweliers, elk met hun eigen niche. Zo bent u hier aan het juiste adres voor vintage horloges. Ook juwelen van weleer, die jaren geleden nog schitterden om de halzen en polsen van welgestelde Parijzenaren, zijn hier te koop.

Rasechte vlooienmarkt

Het Place Vendôme is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar hoogwaardige vintage kleding en accessoires. Als het u niet zo om de kwaliteit en het prestige te doen is, kunnen we u Le Marché aux Puces de Saint-Ouen aanraden. Deze vlooienmarkt mag met recht een droombestemming voor liefhebbers van oude spulletjes heten. U vindt hier geen afgedankte fabriekspartijen of rommel die jaren op een Parijse zolderkamer heeft gelegen. Integendeel: op Le Marché aux Puces de Saint-Ouen vindt u een weldaad aan artikelen en producten van weleer.

Deze vlooienmarkt bestaat eigenlijk uit meerdere kleine markten, is bijzonder groot en laat zich niet zomaar vergelijken met Nederlandse vlooienmarkten. De volledige Marché aux Puces de Saint-Ouen neemt zo’n vijftien straten in beslag, waarbij u in elke straatje weer een ander soort markt vindt. Deze vlooienmarkten staan bekend om hun uitgebreide aanbod aan antiek en meubels, dus als u nog op zoek bent naar een bijzonder souvenir, kunt u hier uw slag slaan.

Winkelstraat met vintage allure

Een van de leukste winkelstraten in Parijs voor liefhebbers van vintage producten en kleding is de Rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie, gelegen in het historische stadsdeel Le Marais. Hier vindt u allerlei winkeltjes die het predikaat ‘vintage’ dubbel en dwars hebben verdiend. Een aanrader is Freep S Starr Bretonniere, waar de rekken vol vintage kleding dicht op elkaar gepakt staan. Dat is wellicht een beetje krap, maar u krijgt er wel een extra groot assortiment voor terug.

In en om de Rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie vindt u nog talloze andere winkeltjes met een geweldig vintage assortiment. Neem nu het zaakje Frippium. Als er een winkel de naam vintage verdient, is het deze wel. Het aanbod is breed en divers, van vintage jurkjes tot lingerie. Het Radisson Blu Hotel Champs Elysées, Paris vormt de ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van vintage, aangezien u vanuit hier zo in Le Marais bent.

Tell us what you think