Verfijnd dineren in Kopenhagen

Wie lekker wil dineren, moet beslist naar Kopenhagen gaan. Welke restaurants in deze culinaire stad zijn bijzonder de moeite waard?

Noma

Het tweesterrenrestaurant Noma ligt in Christianshavn, in een voormalig pakhuis aan het water dat volledig is omgebouwd tot een bijzonder rustiek restaurant met een goede, vaste menukaart. Zowel het drank-arrangement als het eten is puur kwaliteit. Het restaurant telt slechts twaalf tafels, waarvan sommige in een privéruimte, terwijl de bediening uit ruim zestig man bestaat. De heerlijke gerechten bevatten allerlei Scandinavische ingrediënten en de wijnkaart vult de kaart uitstekend aan. Het Radisson Blu ligt redelijk dicht in de buurt van dit restaurant.

Geranium

Tweesterrenrestaurant Geranium ligt in hartje Kopenhagen, pal naast het groene Fælledparken. U neemt de lift naar het restaurant, dat prachtig is ingericht en een fantastisch uitzicht biedt op de boomtoppen van het park. Op de kaart staan enkel biologische producten uit de omgeving – smakelijk en milieuvriendelijk. De kok tovert prachtige gerechten op uw bord. Als u zin hebt in een veelzijdige smaakbeleving, kies dan het 12-gangenmenu.

Kokkeriet

Restaurant Kokkeriet bezit één Michelinster en ligt precies tussen twee kastelen: Slot Rosenborg en vestingwerk Kastellet. Kokkeriet is een discreet restaurant, met twee gezellige, sfeervolle ruimten en Deense kunst aan de zwart-grijze muren. Op de kaart staan niet alleen ietwat gedurfde gerechten waarmee de koks grenzen proberen te verleggen, maar ook moderne varianten van traditionele Deense gerechten. Het personeel is net zo discreet als het restaurant zelf.

Kiin Kiin

Net als Kokkeriet heeft Kiin Kiin één Michelinster verdiend. De opvallende naam van dit restaurant laat zich vertalen als ‘Kom binnen, kom binnen’ en op de kaart staan verfijnde versies van populaire Thaise gerechten. De smaakcombinaties zijn zo nu en dan niet al te voor de hand liggend, waardoor u hier aan het juiste adres bent voor een bijzonder, smakelijk diner. De stijl van het restaurant is duidelijk met zorg ontwikkeld: verse bloemen, gouden maskers aan de muren en een heerlijke, rustgevende sfeer.

Era Ora

Aan de gracht van Christianshavn ligt restaurant Era Ora, gevestigd in een oud pakhuis uit de zeventiende eeuw. Bij binnenkomst valt meteen de moderne stijl van het restaurant op, met veel glas en koper. Op de kaart staan uitstekende Italiaanse gerechten die de kok tot in de puntjes heeft verzorgd. De wijnkaart stelt ook geenszins teleur, met wijnen uit populaire Italiaanse streken, zoals Toscane en Piemonte.

Mêlée

Het restaurant Mêlée, dat de Bib Gourmandprijs heeft gewonnen, ligt in het westen van het centrum en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De sfeer is hier heerlijk ontspannen dankzij de gezellige inrichting en het vriendelijke personeel. Op de kaart staan, zoals de naam Mêlée al doet vermoeden, voornamelijk Franse gerechten, waarbij de Deense inslag ze een uniek karakter verleent. De kaart is niet bijzonder uitgebreid, maar de porties zijn royaal en de smaken goed uitgekozen. Op de wijnkaart voeren Franse wijnen vanzelfsprekend de boventoon.

Culinaire diversiteit

Genoeg heerlijks om uit te kiezen, in een sfeervolle ambiance en op geweldige locaties. Deze restaurants bieden uitstekende kwaliteit voor een goede prijs, of u nu van Italiaans, Frans, Thais of Deens eten houdt.

Tell us what you think