Veilig overnachten bij Radisson Blu

Niemand wil tijdens een langverwachte en welverdiende vakantie of tijdens een belangrijke zakenreis aan veiligheidsproblemen denken. Toch is dit voor veel verantwoordelijke hoteliers over de hele wereld, waaronder ook Radisson Blu, een belangrijk aandachtspunt.

 

De veiligheid van onze gasten tijdens hun verblijf bij ons is uiteraard iets wat we heel serieus nemen. Daarom zijn we nu een stapje verder gegaan en zijn we een samenwerking aangegaan met de internationaal erkende beveiligingsconsultancy Safehotels Alliance om het personeel van onze hotels zo goed mogelijk voor te bereiden op eventuele problematische situaties.

Emblembanner_certificate

In december 2014 tekende de Radisson Hotel Group een overeenkomst met de Safehotels Alliance. Met deze overeenkomst is Radisson Hotel Group de eerste grote, internationale hotelgroep die gebruikmaakt van het erkende en onafhankelijke certificeringsprogramma, dat zowel gasten, medewerkers als eigenaars ten goede zal komen. Tot dusver hebben 59 Radisson Blu-hotels het officiële Safehotels-certificeringsproces doorlopen, en er zijn meer hotels op belangrijke bestemmingen die in 2015 gecertificeerd zullen worden.

 

Wat betekent dit nou voor u, onze gast? Ten eerste zijn we er op deze manier zeker van dat we ons houden aan plaatselijke wet- en regelgeving en onze interne operations- en veiligheidsnormen naleven. Daarnaast worden hotels die deze certificering hebben, beoordeeld door een onafhankelijke partij. Als gast kunt u rustig in onze hotels verblijven in de wetenschap dat deze uitgerust zijn met up-to-date veiligheidsprocedures, trainingsprogramma's en reactieprotocollen voor incidenten. De certificeringsbeoordeling biedt onze gasten een onafhankelijke verificatie dat het hotel waarin ze verblijven daadwerkelijk structureel werkt aan hun veiligheid.

 

"Het is een enorme eer om dit type certificering te krijgen. Het bedienen en verzorgen van gasten is wat we doen. Veiligheid en beveiliging liggen daar ten grondslag aan en een onafhankelijke certificering bevestigt dat onze basis voldoet aan een degelijke en internationaal erkende standaard", zegt Paul Moxness vicepresident, Corporate Safety and Security

 

"De certificering van Safehotels bevestigt dat het hotel zich richt op de belangrijkste aspecten van de beveiliging van gasten wat betreft persoonlijke eigendommen en dat het over de juiste noodplannen beschikt in een eventueel noodgeval. De certificering laat zien dat het hotel zich oprecht bekommert om het welzijn van de gasten. Door de jaarlijkse, onafhankelijke audit en certificering door Safehotels wordt de waarde van deze communicatieboodschap aanzienlijk versterkt. Door in zee te gaan met Safehotels heeft de Radisson Hotel Group de lat een stuk hoger gelegd voor de toch al hoogwaardige, interne voorzorgsmaatregelen", aldus Hans Kanold, CEO voor Safehotels Alliance AB.

 

In 2015 zullen meer dan 70 geselecteerde Radisson Hotel Group's hotels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika het certificeringsproces van Safehotels doorlopen. Dit is een extra stap die Radisson Blu neemt om ervoor te blijven zorgen dat onze gasten het beste en veiligste verblijf mogelijk zullen hebben.

Tell us what you think