Uniek Istanboel

Iedereen houdt van dingen die speciaal zijn, die een beetje anders of uniek zijn. Daarom kunnen we niet wachten tot u ons nieuwste hotel bezoekt: het Radisson Blu Hotel, Istanbul Ataköy.

RS-72 RadissonBLU Hotel Ottomare

 

Het ligt in het district Bakirkoy van de buurt Ataköy en is gesitueerd tussen de internationale luchthaven Ataturk en de oude stad van Istanboel. De prachtige locatie aan de kust van de Zee van Marmara is op loopafstand van het havengebied van Ataköy.

Bent u al naar de Hagia Sophia geweest? Het Topkapipaleis gezien? Als u ervoor hebt gekozen op deze locatie in Istanboel bij ons te verblijven, dachten we dat u vast van dingen houdt die wat minder voor de hand liggen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met een paar minder bekende, maar zeker niet minder indrukwekkende dingen die u de volgende keer dat u Istanboel bezoekt, kunt gaan bekijken en gaan doen.

 

Bakırköy-bazaar

shutterstock_357649019

Ja, we hebben natuurlijk allemaal wel eens gehoord van de Grote Bazaar van Istanboel. Deze is absoluut een bezoek waard, maar er zijn nog veel meer van dit soort bazaars. De Bakırköy-bazaar is de droom van iedere koopjesjager. U vindt hier designerschoenen, aparte sieraden en ongebruikelijke accessoires voor thuis. Als u op een zaterdag in Istanboel bent en niet naar deze markt gaat, krijgt u daar geheid spijt van.

 

Galleria-ijsbaan

skate-273121_1920

Een ijsbaan in Turkije? Inderdaad, geloof het of niet! Deze overdekte  schaats- en ijshockeybaan ligt in het winkelcentum Galleria Ataköy in het district Bakırköy. Het is de perfecte plaats om even lekker af te koelen en de drukke straten van de oude stad te ontvluchten, vooral als u de stad in de zomer bezoekt. Hoe vaak krijgt u de kans om te zeggen dat u in Turkije hebt geschaatst?

 

De paardenrenbaan Veliefendi

shutterstock_355901525

Op naar de races! De Veliefendi-paardenrenbaan is de grootste en oudste renbaan van Turkije en is zeker een bezoekje waard, ook als u niet van de weddenschappen bent. Vooral de Gazi Race en de Prime Minister's Race zijn heel spannend om bij te wonen, dus plan uw reis zo dat deze samenvalt met deze racedagen.

 

Archeologisch museum van Istanboel

we

shutterstock_235099330

Een bezoek aan een museum staat niet op ieders verlanglijstje tijdens een bezoek aan Istanboel, maar als u toch naar één museum zou gaan, raden we graag het Archeologisch museum aan. Het bestaat uit drie hoofdgebouwen: het Archeologisch museum, het Museum van het Oude Midden-Oosten en het Tegelpaviljoen. Al deze gebouwen zijn enorm indrukwekkend, maar wat u zeker niet mag missen zijn de sarcofagen uit de koninklijke necropolis van Sidon.

 

Wat denkt u? Hebt u nog iets gemist? Deel het met ons op Twitter met de hashtag #RadissonBlu!

 

Tell us what you think