Top 5 dingen om te doen in Rostov-on-Don

Don River in Rostov on Don

Rostov-on-Don staat bekend als de grootste en meest kosmopolitische stad van Rusland en biedt een mooie mix van ouderwetse charme en moderne sfeer. Door de stad stroomt de beroemde rivier de Don die voor menig roman een inspiratie was. Verken de historische plekken en plaatselijke schatten van dit enigszins vergeten juweeltje, voordat de rest van de wereld de stad ontdekt.

Ontdek Gorky-park

Gorky-park is een favoriete plek van de plaatselijke bevolking met zijn bloeiende tuinen, gezellige cafeetjes en leuke kinderactiviteiten. In de zomer zit het park boordevol schaakliefhebbers en klinkt het gelach van kinderen. Gorky-park ligt op slechts 15 minuten wandelen van het Radisson Blu Hotel, Rostov-on-Don en belooft een weelderige vlucht uit de stad, ideaal om lekker een boek te lezen of met een kop koffie naar mensen te kijken.

Gorky Park Rostov on Don

Eet zo veel je kunt

De beste en meest verrukkelijke manier om een buitenlandse cultuur te leren kennen, is deze te proeven. Proef plaatselijke delicatessen terwijl je Rostov-on-Don verkent. De stad is een paradijs voor foodies met uitmuntende restaurants die zowel lokale als internationale gerechten serveren. Het interieur van Pinot Noir is extravagant met een warme sfeer en je kunt hier overheerlijke hapjes krijgen. En dit alles op loopafstand van het hotel.

Russian traditional borscht soup

Ontdek de Don

Wandelen langs de Don is erg populair in de zomer wanneer straatartiesten de oevers van de Don opvrolijken. Doe wat de plaatselijke bevolking doet en wandel langs de zacht stromende rivier of geniet van een boottochtje voor een ander perspectief. Een beeld van Michail Sjolochov, de schrijver van De Stille Don staat diep in gedachten naar de rivier te turen.

Don River in Rostov on Don

De beste verborgen bars

De barscene in Rostov-on-Don ontwikkelt zich snel en biedt unieke en plaatselijke versies van internationale trends. Geniet van een drankje voor het diner of een gezellige avond uit in de bruisende en kleurrijke bars van de stad. De Drunkenwinnie Bar is een verborgen pareltje en een favoriet onder de plaatselijke bevolking met een uitgebreide drankenkaart en Amerikaanse burgers. Ook de FieLake Cocktail Bar in het hotel biedt lekker, ambachtelijk bier en in het vat gerijpte cocktails, om nog maar te zwijgen van het prachtige uitzicht.

Restaurant Rostov on Don

Wandel over de Pushkinskaya Ulitsa

Deze idyllische promenade nodigt uit tot een rustige wandeling zonder verkeer voor een momentje alleen met je gedachten of met je geliefde. Aan deze straat liggen mooie bezienswaardigheden zoals fonteinen en beelden maar ook gezellige caf├ęs en restaurants waar je van een hapje en een drankje kunt genieten. In de zomer wordt het pad opgevrolijkt door livemuziek en het gebied rond de universiteit en het park van de Oktoberrevolutie zijn zeer uitnodigend.

Pushkinskaya Ulitsa street in Rostov on Don

Er ligt meer verscholen in Rostov-on-Don dan je zou denken en de stad zit vol kleine verrassingen die voor gedenkwaardige momenten zorgen. Overnacht bij het Radisson Blu Hotel, Rostov-on-Don en ontdek deze levendige stad, voordat je vrienden haar ontdekken.

Radisson Blu Rostov On Don suite

Tell us what you think