Streep de Wild Atlantic Way van uw wensenlijstje af - De hoogtepunten van Galway

Met meer dan 2.500 km aan indrukwekkende kustlijn is het geen wonder dat de Wild Atlantic Way snel naar de top van de favoriete reisroutes van de wereld stijgt. Laten we eens zien waarom!

Laat de verbazende schoonheid van de Ierse kustlijn uw volgende reis inspireren en leiden. Als u een unieke vakantie plant en zich wilt wagen aan de volledige 2.500 km aan Atlantische kustwegen staat Radisson Blu graag voor u klaar om u te helpen met hotels langs uw route.  Maakt u zich geen zorgen als u niet voldoende tijd hebt voor de volledig 2.500 km, de reis is goed op te splitsen. Kies voor County Galway en ontrafel de lokale geheimen, erfgoed en een aantal van de meest adembenemende landschappen en natuur die u ooit zult tegenkomen. De county heeft meer dan 300 km Atlantische kust met ruige kliffen, kastelen, eilanden, steden en dorpen, bergen, stranden, nationale parken, vriendelijke bewoners, traditioneel eten en muziek en nog veel meer. Hieronder een aantal hoogtepunten om u in staat te stellen uw Galway-avontuur zelf samen te stellen.

Een proefje van het leven in de middeleeuwen

Dunguaire Castle staat trots aan de kust van Galway Bay. Het ontwerp is eenvoudig, maar als u binnenstapt is het alsof u in een andere tijd terechtkomt. Dit uitstekend bewaard gebleven kasteel is doordrenkt van middeleeuwse geschiedenis, daterend uit de 16e eeuw. Het is van april tot oktober geopend voor het publiek, maar ook buiten het seizoen is het het stoppen waard; al is het alleen maar om de prachtige locatie. Boek voor een onvergetelijke ervaring een middeleeuws banket met heerlijk eten dat afkomstig is van lokale leveranciers, muziek, zang en verhalen.

2.-Dunguaire-Castle-Galway-Ireland.-Source-Shutterstock

Een stedelijke traktatie

Galway City heeft alle voorzieningen van een moderne stad, maar behoudt haar middeleeuwse charme. De straten met kinderkopjes en kronkelende steegjes leiden naar levendige winkels en een prachtige haven.  Bezoek beeldende bezienswaardigheden zoals Eyre Square, de Spaanse Boog en de prachtige architectuur van kerken en omliggende gebouwen. Eyre Square ligt in het hart en is omgeven door winkelstraten. De Spaanse Boog uit de 16e eeuw is het overblijfsel van een bastion dat in combinatie met de stadsmuren werd gebouwd om Galway te beschermen tegen plunderende zeelui. Op een paar kilometer van het centrum vindt u Salthill, een resort aan de kust met voldoende entertainment voor het hele gezin, waaronder een Leisureland Complex. Wandel of jog langs de drie kilometer lange promenade en neem de prachtige uitzichten op zee in u op. Als de avond valt, transformeert Salthill in een gebied met een bruisend nachtleven met ongeveer een kilometer aan restaurants, pubs en clubs. Om alles uit uw reis naar Galway te halen kunt u meegaan met een van de wandel- of bustours en uzelf onderdompelen in de geschiedenis en cultuur.

3.-Galway-City-Street-Scene-in-Ireland.-Source-littleny-Shutterstock

Slenter door de Victoriaanse tuinen van Kylemore Abbey

Deze majestueuze abdij is gelegen op een rijkelijk begroeide locatie aan het water. Het wordt sinds 1920 gerund door een gemeenschap van benedictijnse nonnen. Bekijk het bloemrijke interieur van de gothische kerk en de mooi aangelegde, ommuurde, Victoriaanse tuinen van ruim twee hectaren. Ga mee met een leuke en informatieve rondleiding van de abdij en de tuinen, kuier over de wandelpaden, dineer in het restaurant en geniet van een dagje uit met het gezin in een ongelooflijke omgeving.

4.-Kylemore-Abbey-Galway-Ireland.-Source-Shutterstock

Ontdek pure wildernis

Connemara is een van de zes nationale parken in Ierland en bestaat uit een enorme wildernis vol met bergen, heidevelden en bossen. Het bezoekerscentrum met een tentoonstelling over het park is een goede plek om te beginnen. Ontdek de wandelpaden van Diamond Hill, bezoek de theesalon en geniet van een picknick in de natuur. Bezoek de rasechte Connemara-pony's en als u geluk hebt, komt u ook nog andere wilde dieren tegen zoals rode reeën, vossen en hermelijnen of een van de vele vogelsoorten die vaak worden gespot in de omgeving.

5.-Connemara-Mountains-Galway-Ireland.-Source-Shutterstock

Laat de auto achter en ontsnap in de natuur

Voor degenen die de auto een paar uur willen achterlaten, zijn er voldoende opties om de omliggende natuur in het nationale park te ontdekken. Mountainbikers kunnen een fiets huren en in Derroura genieten van meer dan 14 km aan uitdagend terrein op de daarvoor bestemde paden.

Als u te voet een paar uur wilt ontsnappen in de bergen is Glencoaghan Horseshoe Loop een uitdagend pad langs bergkammen van 15 km. Onderweg beklimt u zes toppen met elk hun eigen spectaculaire uitzicht. Als alternatief zijn de Twelve Bens een reeks toppen in het Connemara National Park. Er is een spectaculaire route waarbij u drie van hen beklimt: Muckanaght (654 m), Benfree (638 m) en Benbaun (729 m). Deze uitdagende wandeling beloont u met adembenemende uitzichten. Beide wandelingen duren een aantal uur, dus zijn een goede conditie en ervaring in de bergen een vereiste.

Maar de keuze aan activiteiten stopt niet bij fietsen en wandelen. Waarom niet te paard over de ongerepte stranden, of surfen op de beste golven van Ierland, varen met een rondvaartboot of een aantal andere soorten watersport.

6.-Man-hiking-in-Connemara-National-Park-Galway-Ireland

Dit is slechts een kleine selectie van de hoogtepunten van dit gedeelte van de Wild Atlantic Way. Tijdens deze road trip komt u ook ontelbare stranden, eilanden, paden naar kliffen en uitzichten op zee tegen. Het Radisson Blu Hotel & Spa, Galway is de ideale basis voor het ontdekken van de county en het personeel van het hotel helpt u graag met de planning en kan u zeker aanbevelingen doen.

Bekijk de officiële Wild Atlantic Way-film en doe inspiratie op voor uw volgende avontuur!

Tell us what you think