September is Blu Planet Action-maand!

Deze september draait alles om Blu Planet bij Radisson Blu. Dit is een doorlopend initiatief gericht op het behouden en beschermen van de watervoorzieningen van de wereld. In het kader van de Blu Action-maand voeren Radisson Blu-hotels over de hele wereld activiteiten gerelateerd aan waterbewustzijn uit, van het schoonmaken van rivieren tot het organiseren van liefdadigheidswedstrijden. Zo werken bijvoorbeeld alle Radisson Blu-hotels in Riga samen met de lokale organisatie zonder winstoogmerk 'My Sea' (Mana Jura) voor de organisatie van conferenties en fototentoonstellingen. Het doel is om het bewustzijn van watervervuiling in de Baltische Zee-regio te verhogen en om lokale gemeenschappen en gasten aan te moedigen om water schoon en mooi te houden.

Waarom de focus op water?

Wist u dat onze prachtige planeet voor 71% bedekt is met water, maar slechts 1% van deze enorme hoeveelheid drinkbaar is? Experts verwachten dat tegen 2025 meer dan de helft van de wereldbevolking kwetsbaar zal zijn wat betreft water.

In de tussentijd zorgen toerisme en hotels voor een toename in waterverbruik. Dat heeft grote invloed op de beschikbaarheid van de plaatselijke watervoorraad voor de gemeenschappen waarin we actief zijn. Redenen genoeg voor Radisson Blu om actie te ondernemen!

Blu Planet bevat verschillende doorlopende projecten, zoals een hergebruikprogramma voor handdoeken in samenwerking met de internationale liefdadigheidsorganisatie Just A Drop, of het 'waterlichte' Super Breakfast, dat speciaal is ontworpen voor een erg lage watervoetafdruk.

Soap for Hope

De actiemaand is ook de perfecte kans om Radisson Blu's gloednieuwe Soap for Hope-project te starten: meer dan 7 miljoen kinderen sterven elk jaar aan ziektes die voorkomen kunnen worden door eenvoudigweg handen te wassen. Deze kinderen leven vaak in gemeenschappen die geen zeep hebben, maar die wel hard nodig hebben. In elk Radisson Blu-hotel genereren stukken zeep meer dan 1,7 ton vast zeepafval per jaar. Met Soap for Hope kunnen nog bruikbare stukken zeep lokaal herverwerkt en gedoneerd worden aan de lokale gemeenschap als gratis gezondheidszorg.

1

Hergebruikprogramma voor handdoeken

Radisson Blu-gasten kunnen een echt verschil maken door hun handdoeken vaker dan één keer te gebruiken: het hotel doneert een klein bedrag aan een waterliefdadigheidsinstelling voor elke handdoek die opnieuw gebruikt wordt. Op deze manier kunnen gasten direct bijdragen aan onze planeet, niet alleen doordat ze een kleinere impact hebben op de ecologische voetafdruk, maar ook doordat ze veilig drinkwater bieden aan arme gemeenschappen.

2

Watervoetafdruk

Radisson Blu's 'waterlichte' Super Breakfast heeft onze water- en koolstofvoetafdruk met meer dan 20% verminderd. Maar vergis u niet: dit heeft niks te maken met de heerlijkheid of verscheidenheid van het Super Breakfast-buffet. Alles wat we consumeren heeft een watervoetafdruk, die berekend wordt door de totale hoeveelheid zoet water die nodig is om een product te fabriceren. Een glas sinaasappelsap heeft bijvoorbeeld een watervoetafdruk van 200 liter, een dozijn eieren een voetafdruk van 2.400 liter.

Als u op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten tijdens de Blu Planet Action-maand, houd dan de hashtag #bluplanet in de gaten en volg ons op TwitterFacebook, en Instagram. En denk er de volgende keer dat u bij ons blijft over na en gooi niet direct uw handdoek op de grond!

Tell us what you think