Een romantisch weekend in Amsterdam

Bicycle parked on a bridge in Amsterdam on a rainy day

Amsterdam is een stad met een uitstekende internationale reputatie. Ook voor Nederlanders is de stad zeker een bezoekje waard, helemaal als u een mooie bestemming zoekt voor een weekend vol cultuur en romantiek.

Nederland en het buitenland

Amsterdam is doordrenkt met Nederlandse geschiedenis. Dat ziet u in de stadskern meteen. De oude grachtenpanden staan schots en scheef naast elkaar, over de grachten glijden talloze bootjes en aan de gevels hangen de karakteristieke haken en balken die bij verhuizingen zo goed van pas komen. Tijdens een wandeling door de straten van het centrum ziet u de Nederlandse geschiedenis om u heen tot leven komen.

Wie echter denkt dat de stad in het verleden is blijven steken, heeft het mis. Op straat hoort u honderden talen en overal ziet u internationale invloeden. De hoofdstad vormt dan ook een fraaie versmelting van nationale en internationale invloeden, waardoor iedereen, van toerist tot Nederlander, er genoeg te zien en te doen heeft.

Verkennen en ontspannen

Er is zo veel te doen in Amsterdam dat u door de bomen wellicht het bos niet meer ziet. Het is dan ook verstandig om te beginnen met een verkenningstocht in Nederlandse stijl: op de fiets. Er worden speciale fietsrondleidingen gegeven waarbij u alle populaire bezienswaardigheden al trappend passeert. U mist niets én bent lekker actief.

De echte Amsterdamse cultuur komt goed naar voren in een bruin café, bekend om het donkerbruine interieur. Zo’n café is vaak gevestigd in een historisch pand en kent een trouwe klantenkring. U kunt er ’s middags een lekker kopje koffie drinken, maar ook ’s avonds aanschuiven voor een biertje en wat te eten. Als u een lunch of drankje in zo’n café wel ziet zitten, kunt u bijvoorbeeld naar het Rembrandtplein gaan. Daar vindt u er meer dan genoeg, maar ze liggen ook verspreid door de stad.

Cultuur in overvloed

Cultuurliefhebbers die Amsterdam bezoeken, kunnen hun hart ophalen. In de Nederlandse hoofdstad vindt u allerlei interessante musea.

Kunstkenners gaan vanzelfsprekend naar het Rijksmuseum, dat sinds zijn heropening in 2014 nog mooier dan ooit is. Kleinschaliger maar net zo indrukwekkend is het Van Gogh Museum, dat gewijd is aan de gelijknamige schilder. Weet u moderne kunst ook te waarderen? Dan moet u beslist een bezoekje afleggen aan het Stedelijk Museum, aan het Museumplein.

Romantiek

Na een dag in de stad, in musea en aan de grachten bent u waarschijnlijk wel toe aan een heerlijk diner. Ook op culinair vlak stelt Amsterdam niet teleur. Van Chinees tot Indonesisch en van Belgisch tot volledig vegetarisch, u vindt hier altijd wel iets van uw gading. Extra romantisch is vanzelfsprekend een restaurant aan het water – gelukkig hebt u keuze te over.

Het Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center is mooi in het centrum gelegen, net naast de Kloveniersburgwal, en vormt zo de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in Amsterdam. Geniet ervan!

Tell us what you think