Riga legt de lat voor zakenreizen en vakantie hoger

Zakenreizen kunnen voor sommige mensen een hele uitdaging zijn, vooral als ze vanwege hun functie regelmatig voor zaken weg moeten. Weg zijn van huis en toch focussen op de taken die u moet doen, kan lastig zijn in een onbekende omgeving. Volgens de American Express Meeting & Events Global Meetings Forecast 2016 is er recentelijk een verschuiving geweest in de top 10 van steden die een populaire keuze worden voor organiserende bedrijven. Riga staat nu op de 9e plaats en hier bespreken we een paar achterliggende redenen.

De ideale ligging

Een van de voornaamste redenen waarom deze prachtige stad zoveel erkenning heeft gekregen, is de waarde die u voor uw geld krijgt. In en om de stad vindt u redelijk geprijsde producten en services in vergelijking met de meeste Europese steden. Simpel gezegd: u kunt veel meer voor uw geld doen zonder kwaliteit in te leveren.

Het centrum is vanaf de luchthaven eenvoudig te bereiken. Taxi's kosten circa 8 euro, afhankelijk van het taxibedrijf. En dan is er nog de gewone buslijn (lijn 22, de bussen rijden over het algemeen heel punctueel) voor slechts 1,15 euro bij de ticketautomaat bij de bushalte. Eenmaal in de oude stad vindt u het gebied dat wordt omarmd door een kronkelend kanaal dat in verbinding staat met de rivier de Daugava. Een perfecte omgeving voor rustige, ontspannen wandelingen. Niet onbelangrijk wanneer u een verdiende pauze nodig hebt om uzelf even rust te gunnen en uw energie te hernieuwen. Riga is trots op de prachtig behouden, oude gebouwen waarvan een paar in omgevingen staan die op de Unesco-lijst staan. Hieronder ook een van de grootste verzamelingen Jugendstil-architectuur, net ten noorden van de stad. De oude stad zelf ligt dichter bij de rivier en is bezaaid met romantische straatjes met kinderkopjes die eenvoudig te bereiken zijn.

Iets anders is dat veel bezoekers vaak opmerken hoe aangenaam schoon de stad is. Ga naar de parken aan het kanaal en het onlangs gemoderniseerde Nationaal Kunstmuseum (dat in mei van dit jaar zal worden heropend) en andere galerieën om uzelf te laten onderdompelen in het culturele leven van Riga.

shutterstock_321505376-1024x672

Lekker eten

In en om de oude stad vindt u allerlei goede restaurants om uw smaakpapillen tevreden te stellen. Maar voor een authentieke ervaring raden we u aan het centrum van de stad te bezoeken (ten noordoosten van de oude stad, iets verder van de rivier). Hier wordt u verwelkomd door kleinere, elegante eettentjes die variëren van elegant gedecoreerde interieurs tot rustieke en trendy plekken. Dit is een gebied waar u dineert tussen de plaatselijke bevolking. U vindt hier niet alleen beter geprijsd eten, ook treft u er de authentieke Letse keuken, in zowel moderne als traditionele stijlen, met verse, lokale producten.

Probeer ook eens de verschillende Letse drankjes om uw eten mee weg te spoelen. Veel plaatselijke biersoorten overtreffen de meeste commerciële merken die ik heb geproefd, zowel qua smaak als qua versheid. Een paar van mijn persoonlijke favorieten zijn Piebalgas, Užavas en Valmiermuižas.

Wilt u het wat avontuurlijker dan gewone bediening? De stad heeft een van de grootste markten in Oost-Europa met vijf grote paviljoens naar de omringende omgeving. Dit is een levendige plek waar u verschillende plaatselijke delicatessen kunt proeven.

 

Tools

In een recent onderzoek over de voorgestelde en bijgewerkte voortgang van Europese landen die worden verbonden met internet, kwam Letland als een van de besten uit de bus. Het internet is zonder meer krachtig en de dekking is indrukwekkend. Wat dit voor u betekent, is dat de verbinding letterlijk binnen handbereik ligt. Bovendien zult u merken dat veel hotels in Riga goed zijn uitgerust met vergaderkamers, waaronder ook die van het Radisson Blu Riga, de grootste van de Baltische landen.

 

Tell us what you think