Redenen om Lissabon te bezoeken, in foto´s

Lisbon alley by CEE Explorer

Lissabon is een stad die de nieuwsgierigheid van vele reizigers prikkelt. Toch staat de Portugese hoofdstad niet hoog in de lijstjes met Europese steden die je moet hebben bezocht. De ligging aan het water en de heuvels, het rijke culturele erfgoed, de heerlijke keuken en prachtige fotomomenten zijn allemaal redenen waarom Lissabon niet mag worden onderschat. Bekijk hieronder de belangrijkste redenen om deze stad aan je reisbucketlist toe te voegen. We hebben een paar prachtige foto's toegevoegd die zijn gemaakt door stadsfotograaf CEE Explorer. Zo kun je je een beeld vormen van deze mooie stad!

Adembenemende foto's hoog vanuit de lucht

Lissabon biedt vele panoramische uitzichten, waarvan een paar vanaf nogal onverwachte gezichtspunten. Dus pak je camera en ga naar de plaatsen die we hieronder noemen.

Uitzicht vanaf de Elevador de Santa Justa

De Elevador de Santa Justa is een lift in de parochie Santa Justa. De lift ligt aan het einde van de Rua de Santa Justa en verbindt de lagergelegen straten van de Baixa met het hogergelegen Carmo-plein. Net als de vintage trams (zie meer hieronder) is deze lift niet alleen een handig vervoersmiddel om van het hogergelegen naar het lagergelegen Lissabon te reizen en omgekeerd, maar ook een populaire toeristische attractie. Vanaf het observatieplatform bovenaan heb je geweldige uitzichten over het Baixa-gebied.

Santa Justia elevator view by CEE Explorer

Ruim 30 miradouro's

Wat is een miradouro? Dit is een specifieke plek boven op de heuvels van Lissabon met prachtig uitzicht. Bekijk de stad vanaf een (of liefst meerdere) van de ruim 30 uitzichtpunten die je over de hele stad verspreid vindt. Daarnaast telt de stad boordevol cafés en restaurants met prachtige uitzichten, waar je niet alleen kunt genieten van het menu maar ook van de omgeving. De foto hieronder is gemaakt door CEE Explorer vanaf het Radisson Blu Hotel Lisbon!

Tip: kies je favoriete miradouro, neem wat typisch Portugese hapjes mee en ga naar het uitzichtpunt om te genieten van de zonsondergang!

Radisson Blu Hotel Lisbon sunset by CEE Explorer

Rijk muzikaal erfgoed

Fado is een muziekgenre dat een belangrijk onderdeel is van de culturele identiteit van Lissabon. Fado wordt van oudsher gekenmerkt door trieste melodieën en teksten, veelal over de zee en het dagelijks leven in Portugal. En het wordt vaak geassocieerd met pubs, cafés en restaurants. Fado is dan ook een uitstekende mogelijkheid om in contact te komen met de plaatselijke bevolking! Tegenwoordig zijn er tientallen fadohuizen die aan de oude straatjes van Lissabon liggen. Het beste gebied om deze cultuur zelf te ervaren? Het Alfama-district.

Fado music in Lisbon by CEE Explorer

Bruisende buurten

Het kleurrijke Alfama-district is dé plek om de authentieke, plaatselijke sfeer in de stad op te snuiven. Met de gekleurde huizen en gevels en de smalle steegjes, is deze wijk het kloppende hart van Lissabon. Het is het oudste gebied van de stad, dus er zijn een hoop verborgen juweeltjes die je tijdens een middagwandeling kunt ontdekken.

Maar een van de allerbeste manieren om Lissabon te zien is per tram. Neem de iconische, gele tram 28, een symbool van de stad. De 'Remodelado'-trams dateren uit de jaren 30 van de vorige eeuw. In elke andere stad zouden ze worden tentoongesteld in een museum, maar in Lissabon maken ze een integraal deel uit van het openbaarvervoernetwerk. Deze historische trams worden nog altijd gebruikt omdat de route niet geschikt is voor moderne trams vanwege de krappe bochten en steile hellingen. Dit is een ervaring die je nergens anders beleeft!

Psst! Houd je van reisfotografie? Dan is Rua Nova do Carvalho oftewel Pink Street een van de meest Instagram-waardige plekken van de stad.

Tram in Lisbon by CEE Explorer

Romantische paleizen

Het Paleis van Pena is een majestueus kasteel, diep genesteld in de Sintra-bergketen boven de stad Sintra. Op een heldere dag is dit UNESCO Werelderfgoed duidelijk zichtbaar vanaf Lissabon. Maar we raden aan om het paleis en de weelderige, groene tuinen van dichtbij te gaan bekijken tijdens een dagtrip vanuit Lissabon. Sintra is eenvoudig te bereiken met de trein. Het is gelegen op het tweede hoogste punt van de Serra da Sintra en is daarom een lastige klim omhoog vanuit het historische centrum van Sintra. Neem daarom de toeristenbus 434 die het treinstation verbindt met de stad en het Paleis van Pena.

Pena Palace Lisbon by CEE Explorer

Unieke, architectonische wonderen

Lissabon mag dan bekend staan om haar ouderwetse charme, maar een paar van de moderne architectonische bouwwerken zijn verrassend indrukwekkend. Voor de architectuurliefhebbers hebben we een paar van de hoogtepunten hieronder vermeld.

Prachtige bruggen

De Vasco da Gamabrug is een ruim 17 kilometer lange brug en daarmee de langste van Europa. De brug ligt over de rivier de Taag en verbindt het noorden met het zuiden van het land. De 25 de Abril-brug was de eerste brug die met dit doel werd aangelegd. Beide bruggen bieden interessante perspectieven op de stad. Mis het Christus Koning-standbeeld niet, dat je ook kunt zien tijdens een wandeling over de promenade langs de Taag.

Vasco da Gama Bridge in Lisbon by CEE Explorer

Het MAAT (museum)

Het Museu Arte Arquitetura Tecnologia is een must see voor iedere kunst- en/of architectuurliefhebber. Het museum toont nationaal en internationaal werk van hedendaagse kunstenaars, architecten en filosofen. Als je geen tijd hebt voor een uitgebreid bezoek, zul je zien dat de structuur van het gebouw zelf ook al inspirerend is.

MAAT Museum Lisbon by CEE Explorer

Beleef de pittoreske hoofdstad van Portugal vanuit het Radisson Blu Hotel Lisbon en deel je reisfoto's op Instagram met de hashtag #RadissonBlu!

Voor meer prachtige reisfoto's van CEE Explorer, ga je naar onze gids over Chicago en Sjanghai

Tell us what you think