Plezier op het eiland: een gids voor Gran Canaria

Van watersport en bergwandelingen tot ontspannen aan het zwembad of op het strand:  prachtig Gran Canaria heeft een hoop te bieden. Lees onze gids voor deze heerlijke plek waar u voor ieder wat wils zult vinden.

Een van de leukste dingen om op Gran Canaria te doen, is walvis- en dolfijnspotten, net ten zuiden van het eiland. Een van de vertrekpunten voor deze tochten is de Puerto Base in Puerto Rico, op minder dan 10 minuten rijden vanaf het Radisson Blu Resort, Gran Canaria. Er zijn verschillende bedrijven die tours aanbieden in verschillende talen zodat u alles uit uw walvistocht kunt halen en thuiskomt met talloze prachtige foto's en interessante weetjes over het zeeleven.

Voor liefhebbers van flora en fauna is de botanische tuin van Canario (Jardín botánico Canario)  een absolute must. Dit is een van de oudste botanische tuinen van Spanje en wordt gezien als een van de mooiste tuinen ter wereld. De tuin werd in 1952 opgezet door een Zweedse botanist en is nu speciaal bedoeld voor het verzamelen, onderzoeken en kweken van Canarische flora. De tuin omvat meer dan 2000 soorten planten waarvan 500 inheemse soorten van het eiland zijn. Het totale gebied bedekt 27 hectare.

2

Een van de soorten die in overvloed voorkomt op Gran Canaria , is aloë vera. Dankzij het unieke klimaat heeft het eiland een speciale soort van deze populaire plant ontwikkeld. Daarom zijn er ook veel verschillende geneesmiddelen op basis van aloë vera beschikbaar. De heilzame eigenschappen worden toegepast in crème, zeep en shampoo en het is zeer aangenaam en prettig om uzelf te trakteren op aloë vera-therapie tijdens uw verblijf op Gran Canaria.

Als u meer een avontuurlijk type bent, kunt u bijvoorbeeld eens gaan parasailen. Dankzij het warme klimaat en de stabiele temperatuur kunt u het hele jaar door van deze activiteit genieten, zoals op het strand Anfi Del Mar op slechts 7 minuten van het Radisson Blu Resort. Een heerlijke manier om plezier te maken, avonturen te beleven en tegelijkertijd te genieten van spectaculaire uitzichten over het landschap en de stranden van Gran Canaria. Er zijn ook veel andere watersporten die u gemakkelijk kunt vinden, variërend van bodyboarden en windsurfen tot vissen en kitesurfen.

3

Sommige mensen noemen Gran Canaria een 'continent in het klein' en niet zonder reden: naast tropische stranden heeft het eiland ook prachtige zandduinen die als een echte woestijn aanvoelen. De spectaculaire duinen van Maspalomas zijn sinds 1994 onderdeel van een nationaal park en er lopen allerlei wandelpaden doorheen. Een van de meest spectaculaire uitzichtpunten is waar de duinen wegvallen in de stranden en de oceaan: een uitzonderlijk panorama. Bereid u voor op de hoge temperaturen en zon door voldoende water en bescherming tegen de zon mee te brengen.

4

Bent u klaar om uw koffer te pakken en uw vakantie te boeken? Het Radisson Blu Resort, Gran Canaria is een geweldige uitvalsbasis om dit prachtige eiland te verkennen.

Tell us what you think