Phu Quoc – jouw volgende eilandparadijs

Radisson Blu Resort Phu Quoc villa pool

Ben je op zoek naar het nieuwste tropische paradijs in Zuidoost-Azië? Heb je het schilderachtige Phuket al gezien? Al genoten van de prachtige stranden van Koh Samui? Ben je al betoverd door Bali? In deze blog vertellen we je over Phu Quoc, het nieuwste juweeltje onder de eilanden.

De ultieme droom voor strandliefhebbers

In het turquoise water van de Golf van Thailand aan de zuidkust van Vietnam, vlak bij de grens met Cambodja, ligt Phu Quoc (uitgesproken als 'foe kwok'), ook bekend als het Pareleiland. De beschutte ligging van het eiland zorgt voor dé perfecte strandomstandigheden. Begin maar vast te dromen: zijdezacht zand, wuivende palmbomen en een warme, ondiepe zee. Zie je het voor je? Een paradijs. Een ongerept paradijs.

Smaragdeiland in Vietnam?

Phu Quoc lijkt zelfs op een edelsteen, breed in het noorden en langzaam uitlopend in een smal schiereiland in het zuiden. In het midden van het eiland ligt 99 Peaks, een gebergte bedekt met weelderige jungle. Het smaragdgroene Phu Quoc National Park is een ware schatkamer van tropische flora en fauna. Gezien de overvloed aan natuurschoon is het niet verwonderlijk dat Phu Quoc en de omringende eilanden door UNESCO zijn aangewezen als biosfeerreservaat.

Aan de adembenemende kust in het noordwesten van het eiland is een prachtig resort geopend, dat geheel uit laagbouw bestaat. Het Radisson Blu Resort Phu Quoc kijkt uit op zee en wordt omgeven door mooi aangelegde tuinen. Het resort bestaat uit 514 kamers en suites en biedt een breed scala aan luxe faciliteiten, zoals een tropisch buitenzwembad in de vorm van een lagune, een kinderclub en verschillende eetgelegenheden. Het resort ligt naast het grotere Corona Resort-complex - een spectaculaire nieuwe strandbestemming met een safaripark, een pretpark en een waterpark, een eersteklas golfbaan en het uitgebreide spa- en wellnesscentrum Vinoasis.

Op het resort voel je je ver van de bewoonde wereld. Toch ligt het maar op 27 km van Phu Quoc International Airport. Door deze bevoorrechte locatie en de uitgebreide faciliteiten is het Radisson Blu Resort Phu Quoc de ideale bestemming voor alle soorten reizigers. Het resort is zowel geschikt voor een romantisch reisje vol rust en privacy als voor gezinnen die een fijne tijd met elkaar willen hebben. Het mooie aan Phu Quoc is dat het nog enigszins onontdekt is. Binnenkort zal het eiland een van de populairste bestemmingen in Zuidoost-Azië zijn.

Avontuurlijk reizen buiten de gebaande paden is logistiek vaak een intensieve onderneming. Op Phu Quoc hoef je je hier gelukkig geen zorgen over te maken. Phu Quoc International Airport heeft onlangs een upgrade ondergaan en biedt nu directe vluchten naar en vanaf verschillende grote Aziatische steden, en ook een aantal langeafstandvluchten vanuit Europa. Bovendien mogen internationale bezoekers aan Phu Quoc tot 30 dagen op het eiland verblijven zonder dat ze hiervoor een visum nodig hebben.

Phu Quoc is zeer aantrekkelijk voor bezoekers: exotisch en toch toegankelijk, ontwikkeld en toch ongerept, prachtig en toch niet druk. Als je op zoek bent naar het nieuwste eilandparadijs in Zuidoost-Azië, hoef je niet langer te zoeken. Phu Quoc is de perfecte keuze.

Ontdek het eilandparadijs Phu Quoc met Radisson Blu.

Tell us what you think