Ontspanning tijdens een zakenreis naar Riyad

Wie op zakenreis naar Riyad gaat, kan zich na het werk in deze stad op allerlei unieke manieren ontspannen.

Ontdek Riyad

Ontspan je in Riyad met een bezoek aan de historische bezienswaardigheden, waarbij je meer te weten komt over de islamitische en Arabische cultuur.

In het prachtige Nationaal Museum van Saoedi-Arabië in Riyad maken bezoekers een reis terug in de tijd. Je ziet hier modellen, oude voorwerpen, manuscripten, kunst, aardewerk en religieuze voorwerpen, met tekst en uitleg in het Engels en het Arabisch. Met deze fantastische ontdekkingstocht door dit museum ben je zo een paar uur zoet.

Een andere prachtige plaats waar je de geschiedenis induikt, is Fort Masmak. Dit fort is ruim 150 jaar geleden gebouwd en vormde het toneel voor een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Saoedi-Arabië. In 1902 veroverde de toekomstige koning Abdulaziz het fort en Riyad. Dankzij zijn heldhaftigheid is het fort vandaag de dag een populaire bezienswaardigheid in Riyad. Het indrukwekkende Fort Masmak telt vier hoge wachttorens, een moskee, een put en een museum vol traditionele kleding, wapens en religieuze voorwerpen.

Lekker afdingen

Vlak bij Fort Masmak ligt de Batha-soek, waar je voor een mooie prijs leuke spulletjes kunt kopen. Je vindt hier kraampjes met kruiden, parfum, kleding, accessoires, gadgets, tapijten en goud waar je jezelf op kunt trakteren of die je als souvenir kunt meenemen.

Wil je modern winkelen, ga dan naar de gloednieuwe Panorama Mall. Dit winkelcentrum telt honderden ketens en boetiekjes, een groot restaurant, allerlei kleinere eetgelegenheden en zelfs een pretpark.
In Kingdom Mall, gelegen in het Kingdom Centre, vind je ook allerlei leuke eetgelegenheden, winkels en entertainment.

Inspirerend uitzicht

Vanaf het Kingdom Centre, het hoogste gebouw van Riyad, krijg je een ongeëvenaard uitzicht op de stad.

Met de snelle liften ben je zo op de 99e verdieping van het gebouw, waar op 300 meter hoogte de prachtige luchtbrug van het Kingdom Centre wacht. Deze enorme stalen constructie vormt een belangrijke bezienswaardigheid van Saoedi-Arabië en biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de omgeving. Ga er tegen zonsondergang naartoe en zie met eigen ogen hoe de zon aan de horizon verdwijnt.

Verken een andere kant van Riyad tijdens een bezoek aan de Wadi Hanifa-vallei, die redelijk dicht bij het luxe Radisson Blu Hotel, Riyad ligt. De vallei strekt zich over talloze kilometers uit en het landschap is prachtig, compleet met palmbomen, struiken, kruiden en allerlei andere planten. Er is een kanaal waar je kunt vissen en ook voor een picknick, parkwandeling en algehele ontspanning zit je hier goed.

Wat voor ontspanning zoek jij op tijdens een zakenreis?

Tell us what you think