Ontspanning en zakendoen in Antwerpen

Antwerpen is samen met Brussel om goede redenen bekend bij het Nederlandse publiek. Wat mogen toeristen en zakelijke gasten er echt niet missen?

Bouwkundige laagjes

Antwerpen was vroeger een bijzonder rijke stad dankzij de bloeiende handel. Die weelderige historie komt ook vandaag de dag nog tot uiting in de bouwstijl van veel imposante bouwwerken in Antwerpen. Neem nu het Vleeshuis. Dit frappante gebouw springt meteen in het oog door de gelaagde baksteenconstructie. Interessant detail: vroeger zat hier het slagersgilde, maar tegenwoordig wonen er in het Vleeshuis kunstenaars en is er een museum gevestigd.

Het Rubenshuis

Een ander mooi bouwwerk in Antwerpen fungeert tegenwoordig als locatie voor het Rubenshuis. Dit museum is geheel gewijd aan de bekende zeventiende-eeuwse kunstenaar. Niet alleen de schilderijen en de informatie over de schilder zelf zijn goud waard, ook het pand mag er zeker zijn.

Geloof op het water

Antwerpen telt heel wat prachtige religieuze bouwwerken. Maar wist u dat in Antwerpen ook een heus kerkschip voor anker ligt? Een bezoekje aan het kerkschip van Antwerpen is zeker aan te raden voor mensen die het geloof eens op een andere manier willen zien. Leuk weetje: in de oorlog fungeerde de boot als bevoorradingsschip. Des te mooier dat het nu een teken van vrede is geworden.

Fijn zakendoen met een heerlijke lunch

Succesvolle zakenmensen kennen het geheim: een goede maaltijd leidt tot goede zaken. Wat is dan een betere plek dan Restaurant Huis De Colvenier, dat zich onder andere heeft gespecialiseerd in zakenlunches? Neem uw zakenpartner mee naar dit restaurant en u bent van een succesvolle lunch verzekerd. De chef-kok begroet u en uw partner in hoogsteigen persoon en schotelt u daarna allerlei heerlijkheden voor, zoals kalfsfilet met prei en botersaus of een zeer verfijnde, huisgemaakte ganzenleverterrine.

Klassieke charme

Of u nu een zakenafspraak hebt of romantisch met uw partner een weekendje naar Antwerpen gaat, de binnenstad van Antwerpen is een echte aanrader. Denk niet te snel dat u alles hebt gezien, want achter elk hoekje en in elk straatje schuilt weer een nieuwe ontdekking. Op internet vindt u meer dan genoeg leuke routes voor jong en oud, zoals demuseumroute, zodat u zeker weet dat u geen enkel hoogtepunt mist.

Ondergrondse verkenning

Een weinig bekende, maar heel bijzondere bezienswaardigheid is de ruien: de ondergrondse stadsgrachten waar u een wandeling doorheen kunt maken. Uiteraard met een paar waterdichte laarzen aan, want door het water in deze tunnels houdt u uw schoenen anders niet droog. Houd ook rekening met het weer. De ruien willen bij slecht weer nog wel eens vollopen, waardoor een wandeling eerder een zwempartij wordt! Bij zulk weer krijgen bezoekers een volwaardig alternatief programma aangeboden. Boven de grond, welteverstaan.

Stad van diversiteit

Antwerpen kan bogen op nog veel meer interessante activiteiten en bezienswaardigheden. Zo wordt in 2015 de Tour de France onder andere in Antwerpen gehouden, een evenement dat Tourliefhebbers natuurlijk niet mogen missen. De boekenbeurs komt ook om de zoveel tijd naar Antwerpen en in expohal de Waagnatie valt nagenoeg altijd wel iets interessants te zien of te doen. Het Radisson Blu Astrid Antwerp vormt de ideale uitvalsbasis voor al uw verkenningen en avonturen in Antwerpen.

Tell us what you think