Ontspannen naar uw vliegtuig

Wie vaker zakelijk vliegt kent het probleem: De reis begint niet pas met het instappen in het vliegtuig, maar al bij de voordeur: File op de snelweg, overvolle vertrekhallen en eindeloze rijen bij de beveiliging - beroepsverkeer is overal. Vooral op de grote vakantieluchthavens kan de weg naar de gate vaak allesbehalve ontspannen zijn. Helaas kunnen ook wij u het inchecken en de veiligheidscontrole niet besparen, maar toch hebben we 5 tips om meer ontspannen en sneller bij uw gate te komen.

 

1. Park, Dream & Fly boeken

U begint meer ontspannen aan uw reis als u de lange heenreis naar de luchthaven al een dag eerder maakt. Met de Park, Dream & Fly-aanbiedingen van onze Radisson Blu luchthavenhotels is dat niet alleen zo geregeld, maar ook nog erg aantrekkelijk. Dankzij de keuze uit diverse diensten, zoals inchecken op de avond ervoor, gratis shuttledienst naar en van de luchthaven, gratis wifi en parkeerplaats en een “Grab & Run”-ontbijt voor gasten, die een vlucht in de ochtenduren geboekt hebben, begint u uw reis gemoedelijk in een van de designkamers en bent u in een paar minuten in de vertrekhal van de luchthaven. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van dit aanbod bij vluchten vanaf de luchthavens in Hamburg, Zürich of Amsterdam.

Tijdwinst: afhankelijk van de reisafstand tussen de 30 minuten en 2 uur

Room_21-ZRHZQ

 

2.Systematisch inpakken

Een ontspannen reis begint ook al bij het inpakken. Uw reisdocumenten moeten altijd bij de hand zijn. Vloeistoffen en elektronische apparatuur, vooral uw laptop, moet u in de handbagage helemaal bovenin stoppen, zodat u daar snel bij kunt. Nog beter is het om de laptop in een koffer te vervoeren omdat die afzonderlijk gecontroleerd wordt en soms volgens steekproef aan een extra controle wordt onderworpen. Dus even anders inpakken in het hotel voor de vlucht kan mogelijk tijd besparen.

Tijdwinst: tot 2 minuten

Systematisch inpakken

 

3. Correct kleden

Ook uw kledingkeuze kan de doorgang op de luchthaven bespoedigen: Kies het liefste kledingstukken die u snel kunt uitdoen. Bij de keuze van schoenen dient u te bedenken dat ook die vaak uitgetrokken moeten worden. Maak dus een bewuste schoenkeuze. Voor vrouwen geldt dat ze schoenen met hoge hakken beter kunnen vermijden, omdat die ook metaal kunnen bevatten en daardoor het alarm van de beveiligingspoortjes afgaat. Daarom onze tip: Platte schoenen voor de beveiliging en in het vliegtuig (is sowieso iets aangenamer) en de hoge hakken dan na aankomst weer aantrekken.

Tijdwinst: tot 5 minuten

Correct kleden

 

4.Slim inchecken

Veel stress kunt u ook voorkomen als u de avond ervoor al incheckt, de incheckbalie in de lobby van het luchthavenhotel gebruikt, zoals in Dublin, of online of bij een automaat op de luchthaven vooraf incheckt. Dan hoeft u alleen nog naar de bagageband en bent u snel klaar om te vliegen. En met alleen handbagage gaat het zelfs nog veel sneller.

Tijdbesparing: afhankelijk van de luchthaven tot 15 minuten

Slim inchecken

 

5.Toon eigen initiatief bij de veiligheidscontrole

Als u bij de wachtrij van de beveiliging komt, moet u initiatief tonen. Dat klinkt misschien logisch, maar door actief te helpen bij de veiligheidscheck kunt u de tijd enorm versnellen: Pak zelf een krat en pak daar alles in wat in de controle moet, zoals metaaldelen, mobiele telefoon, tablet en laptop. Alle kledingstukken die uit moeten legt u in de eerste kist, zodat u die weer kunt aantrekken als de overige handbagage nog wordt gecontroleerd. Wie het paspoort en het ticket al klaar heeft, komt ook sneller door de controle. Let ook op medereizigers. Vakantiegangers, ouderen en vooral gezinnen moet u mijden en u kunt beter achter andere zakelijke reizigers in de wachtrij plaatsnemen.

Tijdbesparing: afhankelijk van de luchthaven tot 20 minuten

Eigen initiatief

 

Vriendelijkheid kan ook geen kwaad en kan ook tijd besparen. Vriendelijke reizigers worden vaak wat sneller en minder grondig afgehandeld. Zo staat er niets meer in de weg voor een ontspannen start van uw zakenreis!

Tell us what you think