Ontdek prijswinnend design in het Radisson Blu Hotel, Szczecin

Prachtig design dat tot uw verbeelding spreekt samen met prachtige kunst?

 

We hebben het niet alleen over Radisson Blu, maar ook over de Philharmonic Hall in Szczecin, Polen, die recent de architectuurprijs van de Europese Unie heeft gewonnen, de Mies van der Rohe Prijs 2015.

1.-Filharmonia-w-Szczecinie-fot.-Filip-Kacalski-1024x752

De concertzaal, met zijn unieke zigzagdak en doorschijnende façade van geribbeld glas, won van de sterke concurrentie van het bakstenen studentencentrum van O'Donnell + Tuomey voor de London School of Economics en het Deense Maritiem Museum van BIG in Helsingør, de prijs van €60.000.

5.-Filharmonia-w-Szczecinie-sala-symfoniczna-fot.-Bartek-Barczyk-1024x683

3.-Filharmonia-w-Szczecinie-hol-fot.-George-Meitner

Maar wat heeft dit met Blu te maken? Eigenlijk heel veel! We hebben enkele personeelsleden van het Radisson Blu Hotel, Szczecin, gevraagd iets te vertellen over waarom dit prijswinnende gebouw zo op Radisson Blu lijkt.

"Ten eerste de locatie. De Philharmonic Hall ligt vlakbij ons hotel, net om de hoek. Er verblijven zelfs groepen speciaal in ons hotel om de Philharmonic Hall te bekijken. Wij zijn blij dat ons hotel, dat een passie heeft voor design en architectuur, het geluk heeft om op maar een steenworp afstand te liggen van zo'n inspirerend gebouw"

Pazim_Hotel-1024x683

"Ten tweede de designaspecten van ons hotel. Onze Business Class kamers zijn speciaal ontworpen. De meubels zijn geïmporteerd en alle decoraties zijn zorgvuldig door de ontwerper uitgekozen. Ook is onze Lobby Bar speciaal door deze ontwerper ontworpen. Het is geen verrassing dat wij ons nauw verbonden voelen met de nieuwe Philharmonic Hall on Szczecin!"

Coperncisu-Bar-IMG_5007-1024x683

Copernicus-Bar-IMG_5010-1024x683

"Ten slotte is Szczecin geen homogene stad. De rijke architectuur toont de verschillende stijlen, culturen en naties die hier hebben gewoond."

Szczecin-cathedral-_VAU3932-680x1024

"De Philharmonic Hall ligt naast het Hoofdbureau van de regionale politie in Szczecin. Dit is een historisch gebouw van 110 jaar oud. Niet ver van de orthodoxe kerk met zijn unieke stijl. Iets verderop ligt ons moderne hotel. Dit laat zien hoe verschillende stijlen worden gemengd op zo'n klein gebied: oude gebouwen ontmoeten moderne kunst."

Szczecin_VAU3885-1024x680

"Er is echte culturele rijkdom in Szczecin. Veel verschillende culturen, verschillende nationaliteiten en verschillende architectonische ontwerpen komen hier samen en zorgen voor een echt prachtige stad. Wij zijn zo trots op de designelementen van Szczecin en Radisson Blu, en wij kunnen niet wachten om ze met onze gasten te delen!"

 

Wilt u nog meer fantastisch Blu design zien? Volg ons op Pinterest onder 'Radisson Blu Design & Architecture' om alle unieke designelementen van Blu te ontdekken!

Tell us what you think