Ontdek het natuurschoon van Tromsø

Aurora Borealis northern lights above the coast in Norway

Tromsø staat bekend als de Noorse toegangspoort tot het Noordpoolgebied. Hier bestaat het uitzicht uit besneeuwde bergtoppen, grillige fjorden en adembenemende natuurverschijnselen. Bovendien is het lokale leven er opvallend energiek. Adem de frisse, koele noordelijke lucht in en ontdek de vele wonderen van deze gezellige stad.

Walvissen in het wild spotten

Tijdens het koude winterseizoen, van oktober tot en met februari, wordt Tromsø bezocht door grote scholen bultrugwalvissen en orka's. Zie deze geweldige dieren uit het koude water opspringen en bewonder hun indrukwekkende afmetingen en schoonheid. Een walvistocht duurt ongeveer vijf tot zes uur, maar de herinneringen blijven je hele leven bij.

Humpback Whales

Aanschouw het noorderlicht met eigen ogen

Het noorderlicht, dat ook aurora borealis wordt genoemd, is een van de meest spectaculaire fenomenen van Moeder Natuur. Allerlei kleuren licht, zoals groen, roze en rood, dansen door de hemel. Wat je ziet, is moeilijk te beschrijven en wordt veroorzaakt door energiedeeltjes van de zon die in contact komen met de natuurlijke gassen van de aarde. Het resultaat is een lichtshow die bijna buitenaards lijkt. Geef je op voor eennoorderlichtsafari en geniet van een uniek kleurenlandschap.

Dit prachtige uitzicht werd op 11 september 2017 vastgelegd door de webcam bovenop het Radisson Blu Hotel, Tromsø . Je kunt het live beeld 24 uur per dag zelf bekijken!

Tromso northern lights

Blijf de hele nacht op met de zon

Het noorderlicht steelt misschien de show in de lucht, maar in de zomer is het ook zeker de moeite waard om omhoog te kijken. Blijf wakker om het moment te aanschouwen dat de zon de horizon raakt en een adembenemend kleurenspektakel veroorzaakt. Dit sensationele kleurenspel is de perfecte achtergrond voor die speciale romantische momenten.

Laat je meeslepen door een hondenslee

Laat het drukke stadsleven achter je en geniet van de stilte en het indrukwekkende landschap van het Noordpoolgebied, terwijl je voortgetrokken wordt door een roedel husky's. Een hondensleetocht door knisperende sneeuw en ijskoude lucht is een unieke ervaring, die tegelijkertijd rust en actie biedt. Je kunt een paar uur of een hele dag op verkenning gaan in het Noordpoolgebied.

Dog sledding in Norway

Afsluiten met een biertje 

Sluit je dag van outdooravonturen en verkenning af met een heerlijk koud biertje in een warme, gezellige omgeving. Ga ervoor zitten in deRorbua Pub , waar de sfeer doet denken aan een authentiek Noors vissershuisje met ruwe planken en met de hand gehouwen balken. Er is een uitgebreide keuze aan lokaal gebrouwen bier, heerlijk om in stilte van te genieten of juist met een groep vrienden.

Het Radisson Blu Tromsø Hotel is de ideale uitvalbasis als je het Noordpoolgebied wilt verkennen. Het hotel ligt in het centrum van de stad, op slechts 4 km van de luchthaven Langnes. Het hotel ligt ook vlak bij de uitgaans- en zakenwijken, wat het nog gemakkelijker maakt om je aan te melden voor een noorderlichtsafari. In de winter kun je het noorderlicht bewonderen vanuit het hotel. Bovendien is het hotel onlangs prachtig gerenoveerd, dus je zult van een indrukwekkend staaltje design kunnen genieten.

Rorbua Pub at the Radisson Blu Hotel Tromso

Het Radisson Blu Hotel, Tromsø zorgt voor actie en helpt je met alles wat je wilt weten.

Tell us what you think