Ontdek het designdistrict van Helsinki

Wanneer er over Scandinavisch design wordt gesproken, wordt er meestal eerst aan Zweden en Denemarken gedacht. Reden genoeg om hun Finse buurland eens in de schijnwerpers te zetten, waar de hoofdstad Helsinki een belangrijke bestemming is geworden waar het op design aankomt.

Het designdistrict ligt in hartje Helsinki, verspreid over de buurten Punavuori, Kaartinkaupunki, Kamppi en Ullanlinna, en functioneert als centrum voor allerlei creatievelingen.

2

Het is de ideale plek om kennis te maken met Fins design, dat wordt gekenmerkt door minimalisme en strakke lijnen.Het designdistrict van Helsinki biedt alles wat een designliefhebber zich kan wensen, van winkels en musea tot galeries, markten en showrooms voor zowel aanstormend talent als de ervaren meesters.

Een paar hoogtepunten zijn de prachtige winkel Arela, een stijlvol Fins merk en designstudio voor gezinsmode, bekend om de hoogwaardige gebreide artikelen van kasjmier en Marimekko Aleksinkulma, voor kleding en interieurdecoratie ontworpen in Finland.

3

Midden in dit trendy gebied treft u ook het onlangs geopende Radisson Blu Aleksanteri Hotel , de ideale uitvalsbasis waarvandaan u het designdistrict kunt verkennen.

Tell us what you think