Ontdek de Keukenhof

Keukenhof

U hoeft lang niet altijd op vakantie voor prachtige vergezichten en unieke belevenissen. Onvergetelijke ervaringen doet u ook gewoon in eigen land op.

Als een buitenlander aan Nederland denkt, ziet hij meteen tulpen en molens voor zich. De molens hebt u ongetwijfeld al menigmaal zien langskomen tijdens fietstochten en wandelingen, maar hebt u wel eens met eigen ogen gezien wat voor bloemenspektakel er jaar in jaar uit in Nederland plaatsvindt? Zo nee, dan moet u beslist eens in het voorjaar naar de Keukenhof gaan.

Wandel- en fietsparadijs

De Keukenhof staat bekend om zijn bloemen. Geen wonder dat een wandeling door de kleurrijke velden zo’n populaire dagbesteding is voor toeristen en Nederlanders. Als u op fietsafstand woont of verblijft, is de Keukenhof nog een handige bestemming ook: u kunt er met de (huur)fiets heen, waardoor u meer van de fleurige schoonheid te zien krijgt dan wanneer u de Keukenhof lopend verkent.

Keukenhof

Heerlijke geuren en kleuren

Het spreekwoord ‘in geuren en kleuren vertellen’ is wel heel toepasselijk voor wie terugkomt van een dagje Keukenhof. Ruiken en zien is namelijk waar het hier allemaal om draait. De tienduizenden bloemen ruiken ontzettend lekker en zien er dankzij hun exotische kleuren fantastisch uit. Elk jaar kiest de Keukenhof een thema; dit jaar (2019) is het 'Flower Power'. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

Keukenhof

Wie de fiets of de benenwagen iets te alledaags vindt, kan een rondvaart met een boot maken. De boot glijdt rustig over het water terwijl u van een heerlijk verkoelend briesje geniet. Avontuurlijker aangelegde personen die dit te mild vinden, kunnen de eindeloze bloemenvelden vanuit de lucht bewonderen!

Bloemenoptochten en vermaak

Waar zoveel bloemen worden geteeld, ontstaat ruimte voor extravagante evenementen. De telers bij de Keukenhof organiseren elk jaar prachtige bloemenoptochten, waarbij de praalwagens volledig worden uitgedost in bloemen van allerlei kleuren, soorten en maten. Het resultaat mag er wezen: zo’n explosie aan kleuren ziet u weinig elders.

De Keukenhof is een ideale bestemming voor het hele gezin, omdat er aan iedere bezoeker is gedacht. Kleine kinderen die niet goed kunnen stilzitten zijn geen probleem: ze kunnen in de Nijntje-speeltuin hun energie kwijt. Ook is er een kinderboerderijtje met lammetjes, biggetjes en andere dieren. Ten slotte is er een speurtocht die de kinderen ook onderweg bezighoudt. Ze zullen zich geen seconde vervelen!

Een heerlijk weekendje weg

Komt u van ver, dan is het wel zo fijn om ’s avonds geen lange terugreis te hoeven maken. Aangezien de Keukenhof dicht bij Amsterdam ligt, kunt u een bezoek aan deze bloemenbestemming goed combineren met een toeristisch dagje in de hoofdstad. Zo heeft u natuur en cultuur in één keer te pakken. Hotelaccommodatie nodig? De Radisson Blu Hotels in Amsterdam, Schiphol vormen de ideale uitvalsbasis voor een dergelijk weekendje weg. Veel plezier!

Keukenhof

De Keukenhof is open van 21 maart tot en met 19 mei 2019.

 

Gaat u naar de Keukenhof dit voorjaar?
Deel uw mooiste foto's met #RadissonBlu en maak kans op een gratis verblijf!

Tell us what you think