Ontdek de cultuur van Espoo

Espoo is de tweede grootste stad van Finland en staat vooral bekend om de bruisende wetenschapsgemeenschap. Maar er is nog zo veel meer te vinden, zoals een levendige culturele scene. We hebben een aantal kunstzinnige toppers in Espoo voor u geselecteerd!

Espoo heeft een aantal van de populairste musea van Finland. Een daarvan is het EMMA, het Espoo Museum of Modern Art dat met een tentoonstellingsruimte van 5000 m2 het grootste museum van Finland is. Het is gehuisvest in het  WeeGee-huis, een gebouwencomplex met vijf musea, een galerie met moderne kunst, een media-kunstcentrum, een café, een museumwinkel en een kunstacademie. EMMA heeft zowel tentoonstellingen van eigen collecties als tijdelijke tentoonstellingen met hedendaagse en 20-eeuwse kunst, zowel Fins als internationaal. Tot 4 september 2016 kunnen kunstfans bijvoorbeeld de zogenaamde Turppi Group leren kennen: een pionierend, Fins kunstenaarscollectief dat in de jaren tachtig actief was.

2Als u geïnteresseerd bent in podiumkunsten moet u beslist even naar het culturele centrum van Espoo en Sellosali, een populaire concerthal. Dan is er nog het Espoo stadstheater dat hoogwaardige producties uit heel Finland maar ook uit het buitenland biedt.

Na een drukke dag vol museumbezoeken en culturele evenementen biedt het Radisson Blu Hotel Espoo de perfecte sfeer om lekker te ontspannen en uit te rusten. Het hotel ligt in de rustige omgeving van de Finse Golf en is de ideale stadsoase.

Tell us what you think