Niet meer dromen tijdens een vergadering – zo werkt het!

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Droomt u tijdens uw vergaderingen van vakantie, sportauto’s of winkelen? Dat bent u niet de enige! Wist u dat 9 van de 10 deelnemers aan een vergadering weleens zitten te dromen? Hoe mooi dat ook kan zijn, het effect van de vergadering is daarmee nihil.

Het beste is natuurlijk als u er tijdens de vergadering van begin tot einde scherp bij bent – de voorbereiding voor de volgende vakantie is ook veel leuker op een ontspannende vrije avond. Om helemaal niet met uw gedachten af te dwalen, is er een aantal eenvoudige tips en tricks, die tijdens de voorbereiding, bij de presentatie en bij het luisteren, helpen om uw eigen gedachten te kunnen stroomlijnen.

 

Structuur bij de voordracht - geïnteresseerde luisteraars

De spreekwoordelijke rode draad moet door elke spreker worden toegepast. Een heldere structuur is het kenmerk van een goede presentatie, hoe lang of kort ook. Anders is de kans groot dat uw luisteraars in gedachten worden afgeleid. Misschien Frankrijk, Italië of toch verder weg? Stop! U bepaalt als spreker waar de reis heen gaat. En dat kunt u het beste doen door het doel en de weg ernaartoe helder uit te leggen. Zo zijn de luisteraars voorbereid en weten ze wat hun te wachten staat en welke verwachtingen ze mogen hebben van uw presentatie. Om uw presentatie goed te laten slagen, dient u zich vooraf af te vragen: Heeft mijn voordracht een duidelijke structuur? Zijn de bijlagen op volgorde voorbereid? Kunt u beide met ‘ja’ beantwoorden dan gaat de rest haast vanzelf.

Picture2

 

Singletasking – 100% voor de omgeving

Het is niet alleen de taak van de spreker om de aandacht van de gasten vast te houden. Ook toehoorders kunnen bijdragen aan het slagen van de bijeenkomst. Een spreker die zich genegeerd en niet begrepen voelt, zal ook weinig interesse hebben zijn inhoud op pakkende wijze te presenteren. Dus daarom geldt fatsoen: Het controleren van e-mail of het afmaken van een Excel-bestand kan in de meeste gevallen ook na de bijeenkomst. Concentreer u op de persoon die spreekt. Zelfs wanneer dat op een gewone werkdag haast nooit het geval is: Singletasking wint hier met 100% van het bekende multitasking.

Listening

 

Brainfood – het is klaar met croissants

De meest geliefde oppepper bij vergaderingen is koffie. Of het nu gaat om Latte Macchiato, Americano, Cappuccino of Espresso – een kopje koffie vindt haast iedereen lekker. Maar we hebben nog een andere tip voor u: Om constructief denken te bevorderen is brainfood een ideale toevoeging! De energiedragers in de vorm van complexe koolhydraten, eiwitten en omega-3-vetzuren zijn optimaal geschikt voor de constante energiebehoefte van het lichaam en zorgen zo voor een verhoogde concentratie. Zelfs als u dat moeilijk vindt, kunt u in de pauze toch beter noten en groente nemen dan een chocoladecroissant. Voor de middagpauze zijn volkorenproducten in combinatie met vis of mager vlees de perfecte combinatie.

BRAIN-FOOD_

 

Ergonomie – Hallo oplettendheid

Het thema is interessant, de voordracht heeft een rode draad en het lichte middageten ligt niet zwaar op de maag. Tot nu toe heeft u alles goed geregeld. Maar wat gebeurt er met de motivatie als u op een onprettige stoel moet zitten en uw rug zeer doet? Om de aandacht niet te verliezen moet u ergonomische aspecten niet over het hoofd zien. Dat hangt vooral af van de evenementenlocatie. Naast prettige zitmogelijkheden betekent ergonomie dat werkomstandigheden zich aan mensen aan kunnen passen. Want: Een aangename omgeving draagt aanzienlijk bij aan een beter welbevinden. En tevredenheid verhoogt de opmerkzaamheid. Ook een aangename omgeving zorgt naast de juiste lichaamshouding met innovatieve stoelen voor een beter welbevinden, bijvoorbeeld door een korte wandeling in de pauze.

shutterstock_349340261

 

Innovatieve vergaderruimten – waar u ook bent

Over de invloed van de omgeving: Voor een vanaf het begin succesvolle bijeenkomst is de juiste sfeer bepalend. De Radisson Blu Hotels hebben gekozen voor vriendelijke, heldere vergader- en conferentieruimten. Maar er is ook ruimte voor dwars denkers! Laat uw creativiteit de vrije loop in onze Brainbox, een ruimte die alle zintuigen prikkelt. Van inspirerende kleuren tot beschrijfbare wanden of flexibel meubilair. De hotels overtuigen met een unieke ligging, de nieuwste voedseltrends en innovatieve vergadertechniek. En niet te vergeten de eersteklas koffie – want die helpt 24 uur per dag om scherp te blijven!

DSC5804

Tell us what you think