Musicals in Hamburg

Ondanks dat je het niet echt in verband brengt met jazzhands en harmonieën is Duitsland de derde grootste markt voor muziektheater ter wereld, achter de VS en het Verenigd Koninkrijk. Geïmporteerde buitenlandse shows en gloednieuwe Duitse producties trekken allemaal het grote publiek. Dus of u nu op zoek bent naar een oude favoriet of juist iets nieuws, op de podia in Hamburg is voor elk wat wils.

Das Wunder von Bern

Een musical die theaterfans in Hamburg in de greep houdt, Das Wunder von Bern, ook wel vertaald als The Miracle of Bern. Tegen de achtergrond van het Wereldkampioenschap voetbal in 1954 toen Duitsland Hongarije versloeg en wereldkampioen werd, vertelt deze musical het verhaal van een Duitse familie die nog steeds strijdt met de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op de gelijknamige film uit 2003, onderzoekt het ontroerend de dromen van grootheid van een kleine jongen en zijn relatie met zijn vader.

Stage Theater, musicals in Hamburg

De productie is nauwkeurig ontworpen om volledig gebruik te maken van het Stage Theater an der Elbe. Het publiek kan met de veerboot de Elbe vanaf de St. Pauli Piers oversteken, waarbij zij zullen genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. De climax van de musical is de finale van het Wereldkampioenschap, die aangrijpend wordt nagespeeld op een enorme muur met behulp van daverende lichteffecten en choreografie. Das Wunder von Bern wordt iedere avond van de week opgevoerd, behalve op dinsdag.

iStock_000067353855_Small 

Aladdin

The Lion King brengt het publiek in Hamburg al in vervoering sinds 2001 en sinds het najaar van 2015 doet een andere musical gebaseerd op een Disney-filmhit de podia in de stad aan. Aladdin brengt de animatiefavoriet uit 1992 tot leven, compleet met de geliefde liedjes uit de film en een aantal nieuwe nummers van Oscar-winnaar Alan Menken, dit alles uitgevoerd in het Duits. Laat u betoveren door de flitsende kostuums, spectaculaire dansroutines, oogverblindende lichteffecten en de luchtige komedie waar Disney om bekend staat. Deze nieuwe Broadway-musical wordt vertoond in het Neue Flora Theater in Hamburg, op slechts 20 minuten rijden van ons Radisson Blu Hotel, Hamburg Airport. Het talent achter deze door critici zeer goed ontvangen show is mede-Oscarwinnaar en tekstschrijver Howard Ashman, en de lokale cast wordt geregisseerd en gechoreografeerd door Tony Award-winnaar Casey Nicholaw.

Magic lamp from the story of Aladdin with Genie appearing in blue smoke concept for wishing, luck and magic

Hinterm Horizont

Udo Lindenberg en Hamburg; ze horen simpelweg bij elkaar. Vanaf November 2016 komt de top musical ‘Hinterm Horizont’ eindelijk naar de Stage Operettenhaus op de Reeperbahn. Dit, voor een deel autobiografisch en voor een deel fictief, liefdesverhaal dat alle grenzen overstijgt zal niet alleen Udo Lindenberg fans imponeren, maar ook alle andere musical fans. Ervaar de Duitse geschiedenis vanuit eerste hand en laat je meeslepen door de muziek van deze legendarische rockster. Dat wil je niet missen!

Tell us what you think