Michelinrestaurants in en rond Amsterdam

In Amsterdam is het goed eten dankzij een keur aan Michelinrestaurants. In welke eetgelegenheden moet u zeker eens een tafel reserveren?

LUTE

Amsterdam staat vanzelfsprekend bekend om de Amstel, de fraaie rivier die erdoorheen stroomt. Restaurant LUTE is ten zuiden van de hoofdstad gelegen in een oud kruitpand aan de Amstel in Amstelveen, wat de sfeer en algehele ervaring extra speciaal maakt.

Het sterrenrestaurant beschikt over een kaart met mooie, verrassende gerechten, van een achtgangendiner tot een lichte lunch. De sommeliers raden u graag de wijn aan die het beste bij uw maaltijd past.

D’Vijff Vlieghen

De naam van dit sterrenrestaurant doet vermoeden dat het hier om een historische eetervaring gaat en dat is ook zeker zo. U geniet hier van uw maaltijd en een goed glas wijn onder historische etsen van Rembrandt en behang met goudleer dat zo uit de zeventiende eeuw komt. Dat is nog eens anders dan anders! Het restaurant is bovendien gelegen in het centrum van Amsterdam.

Op de kaart staan voornamelijk vlees- en visgerechten, maar ook aan vegetariërs is gedacht. De combinaties zijn verrassend en smakelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van biet met een kletskop van hazelnoot en honing, besprenkeld met een heerlijke balsamicodressing?

&samhoud places

Het volgende sterrenrestaurant op de lijst onderscheidt zich door zijn unieke concept: &samhoud places is eigenlijk een twee-onder-een-kaprestaurant. Deze eetgelegenheid biedt namelijk een normale restaurantervaring en een ‘streetfood’-ervaring. Die laatste noemt het restaurant zelf een “gastronomische reis over de wereld”, waardoor liefhebbers van de internationale cuisine er goed zitten.

Welk concept u ook het meeste aanspreekt, bij een bezoek aan &samhoud places valt meteen op dat de koks begrijpen dat het oog ook wat wil. De gerechten worden op waanzinnige wijze gepresenteerd en vormen soms zelfs kleine bouwwerkjes op uw bord.

Restaurant Daalder

In de Amsterdamse Jordaan vindt u dit sterrenrestaurant, dat trots is op zijn prijs-kwaliteitverhouding. De eigenaar van het restaurant vindt namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van een kwalitatieve maaltijd. De gerechten zijn gericht op echte fijnproevers.

Het leuke aan de menukaart is dat u eenvoudigweg kunt zeggen hoeveel gangen u wenst te eten – daarna wordt alles voor u geregeld. Daarom is Daalder interessant voor een lichte lunch van een enkele gang, maar ook voor een uitgebreid diner met zeven gangen.

De Belhamel

In de buurt van restaurant Daalder, aan de Brouwersgracht, ligt sterrenrestaurant De Belhamel. Dit is een eetgelegenheid met een verfijnde sfeer en een uitstekende menukaart. De Parijse stijl uit de vroege twintigste eeuw blijft u zeker nog even bij.

Op de kaart staan heerlijke gerechten met veel Franse invloeden. Zoals u weet, staat de Franse keuken internationaal hoog aangeschreven. Het is hier dan ook goed toeven. Op de kaart staan lichte lunches, maar ook uitgebreide meergangenmenu’s, waardoor de kleine én de grote eter er helemaal goed zitten.

Het Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center is mooi in het centrum gelegen, net naast de Kloveniersburgwal, met in de buurt allerlei uitstekende eetgelegenheden. Het hotel is de ideale accommodatie voor wie een tijdje in Amsterdam doorbrengt. Eet smakelijk!

Tell us what you think