Manieren voor een ontspannend avondje in Wrocław

De Poolse stad Wrocław is, als Europese Culturele Hoofdstad van 2016, gevuld met geschiedenis. Of u nu een terrasje wilt pikken of naar de opera wilt, de stad heeft 's avonds veel te bieden.

Elk facet van Wroclaw vertelt een verhaal uit het verleden, van de architectonische elementen zoals de Jahrhunderthalle tot het oude eiland Ostrów Tumski. Ontspan tijdens het ontdekken van het culturele erfgoed van de stad.

 

Middeleeuws marktplein

Rynek, het marktplein van Wrocław, ligt op maar vijftien minuten lopen van ons Radisson Blu Hotel Wroclaw. Het dertiende eeuwse plein is bijna volledig vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de kleurrijke replica's van de oorspronkelijke façades staan nu op hun plek. Rynek blijft de levendige ontmoetingsplek dus het is niet verwonderlijk dat het plein te boek staat als de beste plek voor een biertje in Wrocław. Begin de avond bij een van de twee rivaliserende cafés, Spiż Brewery en Bierhalle. Ze brouwen beide hun eigen bier en hebben grote terrassen die zich over het geplaveide plein uitspreiden.

 

Jahrhunderthalle

Of er nu een evenement gehouden wordt of niet, het is zeker de moeite waard deze prachtige hal te gaan bekijken. Dit architectonische hoogtepunt staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gebouwd in 1913 ter ere van het honderdjarig bestaan van de overwinning op Napoleon. Enkele van de zeer geliefde spirituele leiders van de wereld, inclusief de Dalai Lama en Paus Johannes Paulus II, hebben gesproken in het enorme auditorium. Bekijk de agenda voorafgaand aan uw bezoek: in de hal worden allerlei soorten evenementen gehouden, inclusief een bioscoop in de open lucht en concerten. Kom al vroeg om te genieten van de zonsondergang boven de pagodes en de ruisende watervallen van de nabijgelegen Japanse tuin. Deze vredige plek is geopend tot maar 19.00 uur, dus zorg ervoor dat u voldoende tijd hebt om het te ontdekken.

 

Wrocław Opera

Ontdek de wereldberoemde Wrocław Opera in hun neoklassieke operahuis in het centrum van de stad. Dit gezelschap dat al lange tijd bestaat, is zeer geliefd onder de operaliefhebbers over de hele wereld met opvoeringen als Der Ring des Nibelungen van Wagner en La Gioconda van Amilcare Ponchielli. Grotere producties vinden soms plaats in de Jahrhunderthalle maar de Wrocław Opera voert ook producties in de open lucht op; ze hebben ooit een productie opgevoerd aan de oever van de Oder voor een publiek van 30.000 mensen.

 

De Joodse wijk

Sinds de heropening van de Witte Ooievaar Synagoge in 2010, de enige synagoge in de stad die de Kristallnacht heeft overleefd, is de Joodse wijk van Wroclaw steeds trendier geworden. Aan Włodkowica Street liggen veel Boheemse bars zoals het met kaarsen verlichte Mleczarnia, waar artiesten schouder aan schouder zitten met academici en mensen van buiten de stad. Probeer het trendy La Maddalena als u iets wilt eten. Dit restaurant met mediterrane invloeden in zeer geliefd bij de plaatselijke inwoners en toeristen vanwege de heerlijke lamsgerechten.

 

Eilanden en water

Met zijn twaalf eilanden en meer dan honderd bruggen wordt Wroclaw vaak omschreven als het Venetië van Polen. Wandel als het donker is door de stad, beginnend bij Ostrów Tumski, het nu door land omgeven eiland waar de eerste inwoners van Wrocław neerstreken. Wandel door de oudste wijken van de stad via de eilanden Bleach, Malt, Mill en Sand. Deze wandeling langs de oever leidt u over de Tumski-brug met alle hangsloten die er door geliefden zijn

Tell us what you think