Maak kennis met Nikita en Kate – echtgenoten die allebei finalisten waren in onze wedstrijd Design Your Own Icon!

Grote geesten denken hetzelfde en daar was echt sprake van in onze wedstrijd Design Your Own Icon!

Couple photo

Blader omlaag om meer te lezen over twee van onze finalisten, het echtpaar Nikita en Kate uit Rusland, die afgelopen augustus meededen met onze wedstrijd en allebei uiteindelijk finalisten werden!

 

 

Hoe heten jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Nikita en Kate. We komen uit Rusland, uit een plaats in het midden van Siberië: Kemerovo.

 

Hebben jullie een creatieve achtergrond of ervaring met design?

DSC_7326

Kate: Ja, ik ben grafisch ontwerper, dus mijn creativiteit is een belangrijk onderdeel van wat ik doe. Maar dit was wel mijn eerste ervaring in het ontwerpen van meubilair en ik vond het echt heel interessant!

DSC_7327

Nikita: Niet echt. Ik ben een projectmanager in webontwikkeling, dus ik werk regelmatig met ontwerpers en heb daardoor wel wat kennis van hun werkprocessen. Maar dit was de eerste keer dat ik zelf iets heb gemaakt. J

 

 

Wat vinden jullie het beste aan jullie ontwerpen?

Nikita: Ik vind de kleuren die ik heb gekozen erg geslaagd: diepblauw en paars. Ik vind dat ze erg mooi bij elkaar passen. Niet te fel, niet te saai, maar gewoon mooi om naar te kijken.

Kate: Ik vind het patroon dat ik op de achterkant van de stoel en het kussen heb gebruikt, erg mooi. Sommige patronen zien er van een afstandje mooi uit, maar zijn te heftig als je dichterbij komt. Ik vind dit patroon vanuit elke hoek van de ruimte erg aantrekkelijk.

 

 

Wie had het eerst van deze wedstrijd gehoord? Heeft je partner invloed gehad op je eigen ontwerp?

Nikita: Dat was ik. Ik had er op Facebook over gelezen. Ik heb Kate er meteen over verteld omdat ik weet dat ze erg creatief is en een heel goed ontwerp zou kunnen maken. Toen zij in een van de eerste weken finalist werd, dacht ik, waarom zou ik het zelf niet proberen en heb toen een paar verschillende ontwerpen gemaakt. Kate heeft me geholpen het beste te kiezen.

Kate: Ja, het was Nikita’s idee. We hebben elkaar feedback en advies gegeven en dat heeft geholpen sterke ontwerpen te maken.

 

 

Wat vonden jullie toen jullie hoorden dat jullie allebei finalisten waren?

We waren natuurlijk heel erg blij dat anderen onze stoelen net zo mooi vonden als wij! We vonden het ook superspannend omdat de hoofdprijs zo fantastisch was! Niet alleen een reis naar Kopenhagen, maar een echte versie van je eigen unieke Egg™ Chair is wel erg cool. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar we vinden het al geweldig dat we finalisten waren en dat onze ontwerpen kans maakten op de hoofdprijs.

 

Hebben jullie weleens overnacht bij een Radisson Blu? En zo ja, waarom hadden jullie voor ons gekozen? En zo nee, zijn jullie van plan in de toekomst bij ons te verblijven?

Ja natuurlijk! We hebben een jaar geleden overnacht in het Radisson Blu Edwardian, Grafton in Londen en het Radisson Blu 1919 Hotel, Reykjavik, omdat ze heel centraal gelegen zijn en hele goede recensies krijgen. Beiden keren waren een succes.

Helaas konden we onze finalistenprijs, vier gratis nachten in een Radisson Blu, niet gebruiken omdat we drie maanden geleden een kindje hebben gekregen. Maar ik hoop dat we in de toekomst weer in Radisson Blu-hotels kunnen overnachten!

 

 

 

 

 

Tell us what you think