Levendige straatmarkten in Amsterdam

Bloemenmarkt in Amsterdam, Nederland

Shopliefhebbers en koopjesjagers, opgepast!

 

Iedereen die wel eens in Amsterdam is geweest, moet toegeven dat de Nederlandse hoofdstad veel meer te bieden heeft dan fietsen, rondvaarten, het Van Gogh-museum en chique winkels in de P.C. Hooftstraat. Dompel uzelf onder in het multiculturele stadsleven en ontdek de vele levendige en kleurrijke straatmarkten.

 

Amsterdam heeft meer dan 830.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Nederland, maar als u over de markten loopt, voelt het bijna alsof u in een dorp loopt. Het bestaan van deze markten gaat al terug tot de 18e eeuw: in 1783 werd de eerste kraam opgezet in de Joodse wijk en sindsdien is de cultuur steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig is het aanbod enorm en wat u ook zoekt, u vindt gegarandeerd een koopje of twee.

 

De markten zijn in de hele stad te vinden, maar de meeste zijn in het centrum. Maar liefst twaalf markten zijn dagelijks en het hele jaar door open, terwijl andere minder vaak open zijn of alleen maar tijdens de zomermaanden. Omdat Amsterdam het hele jaar door een populaire toeristenbestemming is, kan het een aantrekkelijke plek voor zakkenrollers zijn, dus wees op uw hoede.

 

Verschillende fantastische markten bieden uiteenlopende handelswaar, brocante, kleine schatten en souvenirs. Er is voor ieder wat wils op de levendige straatmarkten en het is niet makkelijk om met lege handen naar huis te gaan. Algemene producten en etenswaren zijn de dingen die u het meeste zult aantreffen. Bent u op zoek naar iets specifiekers? Probeer dan eens de gespecialiseerde markten voor kunst, postzegels, boeken en bloemen!

Hier vindt u een selectie van de markten die u niet mag missen als u naar Amsterdam gaat:

 

 • De Albert Cuyp, Albert Cuypstraat
  De grootste en populairste markt in Nederland
  Algemene producten, etenswaren, exotische kruiden en specerijen
  Ma-za, 9.30 – 17.00 uur
 • Ten Katemarkt, Ten Katestraat
  Goed alternatief voor de Albert Cuyp, maar met minder toeristen
  Algemene producten, kleding en etenswaren
  Ma-za, 9.00 – 17.00 uur
 • Boerenmarkt, Noordermarkt
  Biologische etenswaren, fruit, paddenstoelen, kaas en snacks
  Za, 9.00 – 15.00 uur en ma, 9.00 – 13.00 uur
 • Rembrandt Kunstmarkt, Rembrandtplein
  Ga naar deze markt voor originele kunstwerken van plaatselijke kunstenaars of geniet van de tentoonstelling in de open lucht.
  Zo, 10.30 – 18.00 uur van half maart tot en met eind oktober
 • Bloemenmarkt, Singel 630 tot 600
  Een van de meest kleurrijke bezienswaardigheden van Amsterdam is toch wel de Bloemenmarkt. In de lente ziet u hier een overvloed aan Nederlands trots, de tulp, naast een indrukwekkend assortiment andere bloemen, planten, bollen en zaden. Vergeet niet om foto's te maken! In de winter heeft de bloemenmarkt ook kerstbomen en kerstversiering.
  Ma-za, 9.30 – 17.00 uur
 • Dappermarkt, Dapperstraat
  Deze markt biedt veel producten voor Amsterdammers van Surinaamse, Antilliaanse, Turkse en Marokkaanse afkomst en dat geeft deze markt een sterke multiculturele uitstraling.
  Kleding, etenswaren en algemene producten
  Ma-za, 9.00 – 16.00 uur
 • Boekenmarkt, Het Spui
  Hier komen boekenverkopers bijeen om hun verzamelingen oude, zeldzame, tweedehands en moeilijk vindbare boeken te verkopen. U vindt er ook gravures, oude prenten, pamfletten en kaarten.
  Ma-za, 10.00 – 16.00 uur

 

Prijzen op de buurtmarkten liggen doorgaans vast. Als u zin heeft om af te dingen op de prijzen, ga dan naar de Vlooienmarkt op het Waterlooplein. Of ga op schattenjacht in de IJ-Hallen, de grootste en meest sfeervolle vlooienmarkt van Europa! Heeft u niet zo'n zin in shoppen en wilt u gewoon onder de plaatselijke bevolking genieten van eten, drinken en muziek, dan zijn de Pure Market en de Sunday Market ontzettend leuke en hippe alternatieven.

Plant u een reis naar Amsterdam en wilt u graag in contact komen met de vriendelijke bewoners van deze stad? Spendeer een paar uurtjes snuffelend bij de vele leuke kraampjes en proef een beetje van de plaatselijke cultuur! Met uw favoriete markt op loopafstand of een paar haltes met de tram is het Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center de ideale uitvalsbasis voor uw shoppingtrip.

Tell us what you think