Kopenhagen door de ogen van een zakenreiziger

Mattias suite Radisson Blu Royal Copenhagen

Wat krijg je als je zaken en ontspanning combineert? Zontspanning natuurlijk! Zakelijke reizen vormen voor veel van onze gasten een manier van leven. Maar waarom zou je genoegen nemen met een zakenreis als je er ook een zontspannende reis van kunt maken? Bijna elk zakelijk verblijf kan worden omgetoverd tot een aangenaam uitstapje. En Kopenhagen is bijzonder geschikt voor het zontspanningsmodel. Maar u hoeft ons niet op ons woord te geloven. We vroegen de doorwinterde zakenreiziger Mattias Storm om al zijn geheimen over het combineren van werk en ontspanning tijdens een verblijf in Kopenhagen met ons te delen.

Als jonge ondernemer en medeoprichter van BlogLovin' reist Mattias verschillende maanden per jaar (van New York naar Londen en van Parijs naar Kopenhagen). Tijdens een recent verblijf in het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen vroegen we hem hoe hij het beste uit een zakenreis haalt. Leer hieronder van de pro.

Mattias Storm Copenhagen

 

“Zorg dat je niet één van die mensen bent die de stad alleen maar door de taxiruit zien. Plan als dat mogelijk is wat vergaderingen op plaatsen die je graag wilt bezoeken ..."

Top 3 tips voor zakenreizen

Welke toptips zou je aan onze gasten willen meegeven?

  1. Reis licht. Als iets wat je meeneemt niet in je handbagage past, heb je het waarschijnlijk niet nodig.
  2. Wen aan de lokale tijd. Mocht je een jetlag hebben, sla dan het dutje over en dwing jezelf om je aan de lokale tijd te houden. Slaap als de lokale bevolking slaapt. Eet als de lokale bevolking eet. Daardoor ga je je veel sneller beter voelen.
  3. Geniet van de plek waar je naartoe gaat. Zorg dat je niet één van die mensen bent die de stad alleen maar door de taxiruit zien. Plan als dat mogelijk is wat vergaderingen op plaatsen die je graag wilt bezoeken ...

Begeef je onder de plaatselijke bevolking

Heb je Kopenhagen kunnen ervaren als een plaatselijke bewoner?

Ik ben een enorme fan van Kopenhagen en kon een aantal van mijn favoriete locaties bezoeken, zoals Glyptoteket (een prachtig museum direct om de hoek), Ved Stranden 10 (een van mijn favoriete wijnbars in de wereld) en Geist (geweldig restaurant dat suikerspin bij je koffie serveert).

Glyptoteket Museum Copenhagen

Locatie, locatie, locatie

Welke dingen vind jij belangrijk als je een zakenreis maakt?

Een van de dingen die ik erg belangrijk vind, is de locatie. Ik was blij om te zien dat het hotel Royal Copenhagen extreem centraal ligt, op slechts twee minuten lopen van het centraal station. Daardoor kun je heel gemakkelijk naar het vliegveld reizen of een trein naar Stockholm pakken. Bovendien loop je ook heel snel naar mijn favoriete museum in Kopenhagen, het Glyptoteket.

“De kamers waren heel modern, maar je kon de geest van Arne Jacobsen in elke ontwerpbeslissing voelen.”

Kies voor ontwerp én comfort

Het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen staat bekend vanwege het geweldige ontwerp, de architectuur en de geschiedenis. Wat vind jij ervan?

Ik vond mijn verblijf bij het Radisson Blu Royal Hotel, Kopenhagen heel prettig en vond het heel leuk om iets over de rijke ontwerpgeschiedenis te horen. Die bleek vooral tijdens mijn wandeling door de Arne Jacobsen-suite (kamer 606). Dáár kun je zien dat hij wilde dat de kamers een verlengstuk van de natuur zijn en dat hij er bewust mee bezig is geweest - van de deurknoppen tot de houtsoort die in de kamers is gebruikt.

Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen Arne Jacobsen Suite furniture

Welke 3 ontwerpelementen sprongen er tijdens je verblijf uit?

  1. Helderheid - Er waren overal ramen
  2. Moderniteit (met een twist) - De kamers waren heel modern, maar je kon de geest van Arne Jacobsen in elke ontwerpbeslissing voelen
  3. Comfort - Je kon zien dat alles ontworpen is om de gasten een geweldige ervaring te bieden

Radisson Blu Royal Hotel Copenhagen standard room

 

“Je kunt een stad niet beter ervaren dan door werk en ontspanning te combineren”

Het beste van beide werelden

Hoe slaag je erin om zaken en vrije tijd te combineren tijdens je reizen?

Je kunt een stad niet beter ervaren dan door werk en ontspanning te combineren. Als ik voor mijn ontspanning reis, ontmoet ik graag de lokale bevolking om meer te weten te komen over wat zij graag in de stad doen en wat je niet mag mislopen. Als je voor je werk reist, is het geweldig om tijd vrij te maken om gewoon te genieten van waar je bent. Zelfs als dat alleen maar een rondje hardlopen in de vroege morgen of een drankje op een locatie waar je altijd al naartoe wilde is.

 

Is er iets dat je vaak mist in hotels als je op zakenreis bent en dat je er heel erg graag zou willen zien?

Razendsnelle wifi!

Kies ook voor de zontspanningstrend en boek een centraal gelegen hotel zoals het Radisson Blu Royal Hotel, Kopenhagen om alles uit je volgende zakenreis te halen.

Tell us what you think