Een bezoek aan de kerstmarkt van Frankfurt

Traditionele kerstmarkt in Frankfurt

Nergens kom je zo goed in de stemming als op de kerstmarkt van Frankfurt. Het is een van de oudste en meest populaire markten rond de feestdagen in Europa, een waar Duits spektakel dat bovenaan ieders bucketlist zou moeten staan!

De markt spreidt zich uit over Römerberg, Paulsplatz en Mainkai en is zo iconisch geworden dat deze markt als voorbeeld is gaan dienen voor vele andere kerstmarkten in heel Europa. Een van de opvallendste kopieën is de Frankfurt Christmas Market in Birmingham. Deze Engelse stad is een zusterstad van Frankfurt en de kerstmarkt aldaar staat garant voor een overvloed aan authentiek feestelijk genoegen. Het Frankfurts decor is als een sprookje. Plan je bezoek naar de enige echte kerstmarkt van Frankfurt en kom erachter waar mensen zo enthousiast over zijn, want deze markt wordt vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard.

Duitslands meest iconische kerstmarkt

Het is niet verwonderlijk dat de kerstmarkt van Frankfurt een historische charme uitstraalt. Dit festival wordt al meer dan 600 jaar in het centrum van de Altstadt georganiseerd. Het historische centrum vormt een idyllisch decor voor de ruim 200 uniek versierde kerstkramen. De meeste lijken bijna op echte houten huizen met glinsterende lichtjes. Bij aankomst word je overspoeld door de intense geuren van warme appels, geroosterde kastanjes, vers gebakken gemberkoekjes en kruidige glühwein. Laat je betoveren door de traditionele kerstliederen, opgevoerd door fanfares en koren. Op de grond is het een zintuiglijke weldaad, maar neem de moeite om naar het balkon van de Oude Nicolaaskerk te klimmen, dan word je getrakteerd op een prachtig panoramisch overzicht van het geheel.

Oude traditionele kerstmarkt in Frankfurt

Souvenir van de kerstmarkt in Frankfurt

Klokkenspel van kerstliederen

Vier keer per jaar vindt het beroemde klokkenspel van Frankfurt plaats. Twee van deze sessies van een half uur vinden plaats gedurende de kerstperiode, perfect voor bezoekers aan de kerstmarkten. De kerkklokken in het centrum van Frankfurt luiden een half uur lang in perfecte harmonie op de eerste adventzaterdag en op 24 december, op kerstavond. Plan je bezoek aan de kerstmarkt zodat het samenvalt met dit symfonische hoorspel en dan maar hopen op sneeuw natuurlijk!

Geniet 's avonds van de magische kerstsfeer

Een avondlijk bezoek aan de markt is absoluut de moeite waard. Het plein wordt dan overspoeld met duizenden kerstlichtjes die zorgen voor een magische sfeer. Aan het eind van de middag zijn de meeste dagbezoekers vertrokken en de avondbezoekers nog thuis. Het is dan even rustig en het ideale moment voor volwassenen om een rondje in de nostalgische draaimolen te draaien en de indrukwekkende, 30 meter hoge kerstboom te bewonderen. Met een goede camera maak je mooie close-ups van traditionele kerstversieringen en weidse overzichtsfoto's van de hele markt.

Avondstemming op de kerstmarkt in Frankfurt

Proef het seizoen

De Duitse keuken met zijn leverworst en zuurkool staat dan misschien niet bekend als een van de beste ter wereld, maar tijdens de kerst is het echt genieten geblazen van alle heerlijke kersttraktaties. Denk aan zoete lekkernijen als stollen, lebkuchen en springerle, ideaal om mee naar huis te nemen. En vergeet de specialiteit van Frankfurt niet: bethmännchen, een gebakje met marsepein dat heerlijk is met een warme lokale appelwijn. Overal wordt traditionele glühwein geschonken. Vergeet niet een glaasje te drinken voordat je terugkeert naar het comfort van ons Radisson Blu Hotel, Frankfurt

Duitse kerstkoekjes

Tell us what you think