Instameet in Zwitserland (1/2):
Zürich

Radisson Blu Hotel, Zürich Airport - façade

Façade van het Radisson Blu Hotel, Zürich Airport. Foto: @lerichti

 

Bij Radisson Blu willen we mensen graag inspireren. En zelf geïnspireerd worden. Een «Instameet» met een kleine groep Instagrammers is dan nauwelijks te overtreffen. Voor ons om enkele hoogtepunten in design in onze Zwitserse hotels te laten zien, voor hen om ons op een creatieve en inspirerende manier de schoonheid van Zwitserland te laten zien. En wanneer onze paden kruisen, ontstaat magisch beeldmateriaal dat we met de wereld kunnen delen.

 

#WhereRadissonBluTakesUs - Dag 1

 

Na de ontvangst van onze tien Instagrammers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in het Radisson Blu Hotel, Zürich Airport was het stadscentrum onze eerste bestemming.

 

Station Zürich Stadelhofen: stijl

Dit belangrijke spoorwegstation, dat oorspronkelijk gebouwd werd in 1894 in een neoklassieke stijl ter afspiegeling van de omliggende gebouwen, werd in de jaren '90 gerenoveerd door de Spaanse architect Santiago Calatrava. De belangrijkste uitdaging aan deze herbouw was het toevoegen van een derde spoor aan dit station. De zuilengang van het station wordt gedragen door gebeeldhouwde bogen en wordt op natuurlijke wijze verlicht door glasblokken op de perrons. Zowel het stationsgebouw als de perrons staan vermeld op de Zwitserse lijst van cultureel erfgoed van nationaal belang.

 

Pavillon Le Corbusier: kleuren en vormen

Het Pavillon is het laatste meesterwerk van de wereldberoemde Zwitsers-Franse architect Le Corbusier en is te vinden aan de oever van het Meer van Zürich. Le Corbusier plande het «Gesamtkunstwerk» (of «totaalkunstwerk») als tentoonstellingsruimte om zijn artistieke werk tentoon te stellen. Tegenwoordig staat het in het teken van het leven en het werk van de architect. Het dak lijkt boven de rest van het gebouw te zweven, bijna als een paraplu. De gekleurde panelen geven het kubusvormige gebouw vanaf de buitenkant een ritmisch karakter.

Pavillon Le Corbusier Zürich

Screenshot uit de Instameet-video van MAKANART

 

Het Meer van Zürich: rustig en stil

Het gebogen, bijna banaanvormige Meer van Zürich grenst aan de kantons Zürich, St. Gallen en Schwyz. Waar het meer in het verleden (net als de rivier Limmat die eruit ontspringt) vooral een verkeers- en transportroute was, is het tegenwoordig een populaire locatie voor excursies. Huizen langs de oevers zijn zeer gewild.

Meer van Zürich

Foto: @konaction

 

Terug in het hotel stond onze Instagrammers een Wine Angel Show te wachten, gevolgd door een heerlijk diner in de Angel’s Wine Tower Grill.

Radisson Blu Hotel, Zürich Airport - Wine Tower

Wine Tower. Foto: @lerichti

 

#WhereRadissonBluTakesUs - Dag 2

 

Vroeg opstaan voor onze Instagrammers op de tweede dag van onze Instameet. Biedt de zonsopgang ons kansen om met het licht te spelen en creatief te worden?

 

Uetliberg: onovertroffen uitzicht

Met zijn 871 meter boven zeespiegel torent de Uetliberg uit boven de daken van Zürich. De berg geeft een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de stad, het meer en de Alpen. De Uetliberg is vooral populair in november, omdat de bergtop dan vaak uitsteekt boven de deken van dichte mist die de stad in dit jaargetijde kan bedekken. In de winter worden de wandelroutes naar de top omgetoverd tot sleeparcours. Tijdens de zomer valt er veel te ontdekken op de goed aangegeven wandelroutes, een route voor mountain bikes en op de Planet Trail.

Uetliberg Zürich

Foto: @borisbaldinger

 

Bibliotheek van de Universiteit van Zürich: lijnen

Het oorspronkelijk L-vormige bibliotheekgebouw dateert uit 1908 en werd ontworpen als een laboratorium. Twintig jaar later werd nog een lagere en hoekigere vleugel aangebouwd om een centrale binnenplaats te creëren. Deze aanbouw werd verhoogd door een bouwwerk van staal en glas toe te voegen waarin de administratie, de opslag van boeken en de leesruimtes gevestigd werden. De nieuwe bibliotheek werd in 2004 heropend; de ontwerper ervan is de Spaanse architect Santiago Calatrava, tevens de ontwerper van het Zürich Stadelhofen-treinstation.

Foto's: @martin_melzer

 

Hoewel er nog veel meer te ontdekken viel in de mooie stad Zürich, ging de groep op weg naar Centraal-Zwitserland om de zoektocht naar prachtige en artistieke fotomomenten voort te zetten. Meer daarover in het tweede deel van deze blogpost!

Tell us what you think