Instameet in Zwitserland (2/2):
Luzern

Radisson Blu Hotel, Lucerne

Façade van het Radisson Blu Hotel, Lucerne. Foto: @lerichti

 

Bij Radisson Blu willen we mensen graag inspireren. En zelf geïnspireerd worden. Een «Instameet» met een kleine groep Instagrammers is dan nauwelijks te overtreffen. Voor ons om enkele hoogtepunten in design in onze Zwitserse hotels te laten zien, voor hen om ons op een creatieve en inspirerende manier de schoonheid van Zwitserland te laten zien. En wanneer onze paden kruisen, ontstaat magisch beeldmateriaal dat we met de wereld kunnen delen. Welkom bij het tweede deel van onze Instameet blogpost. (Lees hier het eerste deel.)

 

#WhereRadissonBluTakesUs - Dag 2

 

KKL - Cultuur- en congrescentrum Luzern: weerspiegelingen

Het Cultuur- en congrescentrum Luzern (of kortweg KKL voor Kultur- und Kongresszentrum Luzern) is een multifunctioneel gebouw met een concerthal die in aanzien staat vanwege de perfecte akoestiek. Het werd gebouwd volgens de plannen van de architect Jean Nouvel en werd in 1998 ingewijd met een concert door het Berlijnse Filharmonische Orkest met Claudio Abbado als dirigent.

 

Kapelbrug

De Kapellbrücke (letterlijk: Kapelbrug) is hét symbool van de stad Luzern: een loopbrug met houten dak die diagonaal over de rivier Reuss loopt. De brug, die vernoemd is naar het nabijgelegen St. Peterkapel, is uniek vanwege de schilderingen aan de binnenkant van het houtwerk die dateren uit de 17e eeuw, hoewel veel schilderingen samen met het merendeel van de eeuwenoude brug tijdens een brand in 1993 verloren zijn gegaan. Na de restauratie ervan is de Kapelbrug nog steeds de oudste brug met houten overkapping in Europa. De brug is tevens 's werelds oudste vakwerkbrug die de tand des tijds doorstaan heeft.

Luzern_Kapellbrücke&Wasserturm (@lisa_l)

Foto: @lisa_l

 

De KKL en de Kapelbrug bevinden zich op slechts enkele minuten loopafstand van het schitterende Radisson Blu Hotel, Luzern. Hier werd onze bewogen dag afgesloten met een speciaal, door de chef-kok bereid, regionaal menu in het LUCE Restaurant van het hotel zelf.

 

#WhereRadissonBluTakesUs - Dag 3

In de vroege ochtend van dag 3 van onze Instameet bracht een bootreis van een uur over het Vierwoudstrekenmeer ons van Luzern naar de berg Pilatus. Het meer dat in Zwitserland qua grootte op de vierde plaats staat, heeft een complexe vorm, met een aantal scherpe bochten en vier zijtakken. Een adembenemende reis door de natuur waar de ene verrassing plaats maakt voor de andere.

http://www.instagram.com/beautelicieuse/

Foto: @beautelicieuse

 

Pilatus: adembenemend panoramisch uitzicht

Maker van het weer, hol van de draak, thuisbasis van reuzen en graf van overheersers: Luzerns eigen berg Pilatus is een van de meest legendarische locaties in Centraal-Zwitserland. Ook is het een van de mooiste locaties. Tijdens een heldere dag biedt de berg een spectaculair uitzicht over 360 graden op 73 bergtoppen. Rondom de geschiedenis van de Pilatus zijn veel mythes ontstaan: Zo zou naar zeggen in 1420 een drakenrots uit de lucht zijn komen vallen. De Romeinse gouverneur Pontius Pilatus zou mogelijk begraven zijn in het Meer van Pilatus. Een legende vertelt dat een versteende man voor de ingang van een grot de wacht houdt. Het bergmassief van de Pilatus, dat met een hoogte van 2132 meter torenhoog boven de omgeving uit stijgt, spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding. Ook tegenwoordig is de Pilatus een bron van mysterieuze ontdekkingen en zijn er locaties met prachtig natuurschoon te vinden die tot de verbeelding van legendes en overleveringen spreken.

Foto's: @konaction (1), @martin_melzer (2, 3), @lisa_l (4)

 

Wij willen de #WhereRadissonBluTakesUs Instameet-deelnemers, die hun creativiteit en passie voor fotografie met ons wilden delen, oprecht bedanken.

#WhereRadissonBluTakesUs

Tell us what you think