Honkbal en blues: Chicago voor alle seizoenen

Het maakt niet uit wanneer uw reizen u naar de 'Windy City' brengen, u treft het hele jaar door een bruisend Chicago aan. In het voorjaar komt de honkbalkoorts weer op en dit is een uitstekende tijd om Lincoln Park in bloei te zien staan. In de zomer staat Lake Michigan centraal met stranden, zeilen en vuurwerk. Dit is de tijd om te genieten van veel van de topfestivals van Chicago. In het najaar en de winter verhuist de lokale bevolking naar binnen om te genieten van topmusea en gezellige uitgaansgelegenheden. Of men kleedt zich warm aan om zich buiten op de ijsbanen in de stad te begeven. Of u nou helpt met het doorbreken van de 'vloek van de bok' in Wrigley Field, gaat schaatsen in Millennium Park of geniet van het grootste, gratis bluesfestival ter wereld, u zult ontdekken dat Chicago echt een stad voor alle seizoenen is.

 

Voorjaar

Een bezoek aan Chicago in het voorjaar zou niet compleet zijn zonder een honkbalwedstrijd bij te wonen. Het iconische Wrigley Field, met de met klimop bedekte muur en het beroemde, vervloekte team, is een nationale schat. Samen met de nimmer aflatende Cubs-fans 'Take Me Out to the Ballgame' zingen, is een van de mooiste ervaringen in sport. Kunt u maar niet genoeg krijgen van de favoriete bezigheid van de Amerikanen? Ga dan naar U.S. Cellular Field aan de South Side om de White Sox aan te moedigen (het andere MLB-team van Chicago).

De lente is misschien wel nergens zo goed merkbaar als door de frisse geur van paarse salie in de Lurie Garden, die verborgen ligt in het Millennium Park in de buurt van het Jay Pritzker Pavilion. In het paviljoen worden verschillende concerten en voorstellingen gegeven en het is een mooie plek voor een voorjaarspicknick. Lincoln Park, waar de geliefde dierentuin Lincoln Park Zoo zich bevindt, is ook een fantastische plek waar gezinnen de middag kunnen doorbrengen. Het is een bonus dat de toegang voor zowel het park als de dierentuin gratis is.

Als u graag iets actiefs wilt doen, kunt u een fiets huren bij het fietsenstation bij het Radisson Blu Aqua Hotel, Chicago en langs de kust van Lake Michigan fietsen. Hebt u honger gekregen? Ga dan terug naar het moderne restaurant Filini voor een diner in de open lucht. Hier serveert chef-kok Rick Starr authentieke, Italiaanse gerechten.

 

Zomer

chicago, lake michigan, USA, panorama, summer, city

© iStock.com/rajkobrkic

In de zomer staan de parken van Chicago vol in bloei, worden stranden opgelicht door vuurwerk en zijn er in vrijwel iedere buurt bruisende festivals te vinden. In juni kunnen cultuurliefhebbers genieten van het Chicago Blues Festival, het grootste gratis bluesfestival ter wereld, en Remix Chicago, een eclectisch event waarbij de straten tot leven komen met gerecycleerde kunst, mensen die speciale biertjes verkopen en energieke bands.

Het levendige gebied bij de Navy Pier is een populaire plek in de zomer. Luister naar de Bard in het Chicago Shakespeare Theater, geniet van het vuurwerk op woensdagen en zaterdagen of maak een cruise langs een aantal van de oogverblindende, architectonische hoogstandjes van Chicago. Voor een onvergetelijk perspectief op de stad kunt u een ritje maken in het 192-meter hoge reuzenrad op de Navy Pier om zo vanuit de hoogte van de skyline te genieten.

 

Najaar

This is a photo of Chicago in autumn.

© iStock.com/mpaskvan

Met een fris briesje en een warm roestbruin met geel kleurenpalet omhult het najaar Chicago als een favoriete wollen trui. Dit is het moment waarop Chicago reflecteert in een omgeving die bij talloze romantische indiefilms past. En, zoals zo vele romances is het museum een goede plek om te beginnen.

Gezinnen kunnen genieten van het beroemde Museum Campus, met het Shedd Aquarium, 's werelds grootste binnenaquarium, en het Adler Planetarium, waar u mee kunt doen met de jacht op de geheimzinnige Planet 9. Maar als een reisje door de sterren nog niet genoeg is, biedt het najaar ook nog de perfecte kans om te genieten van het uitgaansleven aan de Magnificent Mile. In september en oktober kunt u van het mooie weer genieten terwijl u aan een lekkere cocktail nipt in een van de chique daklounges die de stad rijk is. Later in het seizoen ontvlucht u de kille temperaturen in een gezellige Ierse pub of een sportbar.

 

Winter

People having fun ice skating at ice rink in downtown Chicago. Beautiful snowstorm night and South Michigan Avenue lights.

© iStock.com/UWMadison

Winter in Chicago is inspirerend. Op slechts vijf minuten lopen vanaf het Radisson Blu Aqua Hotel vindt u twee uitstekende ijsbanen: de Maggie Daley Park Skating Ribbon, die 400 meter door het golvende landschap van het park loopt en de populaire ijsbaan bij Millennium Park, in de rook van de beroemde skyline van Chicago. In het zachte licht van een vroege winteravond is de baan een van de gezelligste plaatsen van de Windy City.

Na een dag lang schaatsen kunt u zich weer opwarmen met een beroemde Chicago-pizza bij Giordano’s. Of ga naar het Radisson Blu voor de 'Modern Tea'-service naast de 15-meter lange vuurplaats, gevolgd door een ontspannen momentje in de hottub van het hotel. Eindig de avond met cocktails en jazz op de late avond op de historische Green Mill, ooit een favoriete plek van Al Capone.

Top image © iStock.com/Michael Heimlich

Tell us what you think