Het perfecte weekend in Madrid

Op zoek naar de perfecte zomerbestemming? Dan moet Madrid toch bovenaan uw lijstje staan! De stad heeft ontzettend veel te bieden wat betreft geschiedenis, cultuur, architectuur en eten. Het is tevens een fantastische bestemming voor een weekendje weg en daarom hebben we een paar ideeën samengesteld voor een kort verblijf in de Spaanse hoofdstad!

Casa Hernanz is een fantastische plek in Madrid om uw ideale zomerschoenen te vinden: espadrilles. De espadrilles, of alpargatas in het Spaans, waren in de 14e eeuw voor het eerst te zien in Spanje en Zuidwest-Frankrijk. Casa Hernanz, vlak bij Plaza Mayor, is in 1840 opgericht en biedt een uitgebreide selectie authentieke en traditionele espadrilles. U bent zeker niet de enige toerist die op zoek is naar het perfecte paar, maar het is absoluut een fantastische plek om de juiste schoenen uit te kiezen voor uw vakantie.

casa hernanz

Als u moe bent geworden van al dat shoppen, gaat u naar Parque del Retiro, het populairste park van de stad en de ideale plek voor een lange wandeling, een picknick of een ontspannen boottochtje op de vijver. In deze prachtige omgeving vindt u ook twee enorme, architectonische hoogstandjes: het Palacio de Cristal, oftewel het Kristallen paleis, dat is geïnspireerd op het Londense paleis met dezelfde naam, en het paleis Velázquez. Romantici mogen de Rosaleda del Retiro niet missen. Dit is een prachtige rozentuin in de buurt van de beroemde Fuente del Ángel Caído (Fontein van de gevallen engel).

In de zomer kan het extreem heet worden in Madrid en als u wat schaduw zoekt, dan is de Jardin Salvador Bachiller een geweldige keuze: een verborgen tuin in het midden van de stad, boven op de modewinkel Salvador Bachiller. De groene oase is populair onder zowel toeristen als de plaatselijke bevolking en is ideaal voor een kopje koffie, brunch of een cocktail. Overigens is er iedere donderdag een speciale avond voor na het werk.

Op zondag begint u uw dag fantastisch met een wandeling over de El Rastro Market, de populairste vlooienmarkt in heel Spanje. Iedere zondag en op nationale feestdagen neemt de markt tussen 9.00 uur en 15.00 uur het Plaza de Cascorro en Calle Ribera de Curtidores over. Insiderstip: verdwaal in de kleine zijstraatjes want daar zijn echte juweeltjes te vinden, van antiekzaakjes tot retrokleding.

rastro

Na afloop gaat u naar het trendy restaurant Ana la Santa op het Plaza de Santa Ana waar u lekker kunt uitrusten. Het is iedere dag geopend vanaf het ontbijt tot middernacht, en u hebt de keuze uit ontbijt, tapas, salades, sandwiches of een hoofdgerecht. Het staat ook bekend om de beste paella van de hele stad. Bovendien is alleen al het creatieve interieur een bezoekje waard.

Als u een plek nodig hebt om te overnachten, kunt u terecht bij het Radisson Blu Hotel, Madrid Prado, dat ideaal gelegen is in het centrum van de stad en maar liefst vier sterren heeft.

Tell us what you think