Hedendaags treft traditie
in Baden-Baden

Radisson Blu Hotel, Baden-Baden - lobby

Hedendaags treft traditie - dat is het motto in het Radisson Blu Badischer Hof. Het hotel in Baden-Baden, oorspronkelijk een kapucijnenklooster, betovert al vele jaren gasten uit de hele wereld met de architectuur van het classicisme, midden in een prachtige parkomgeving.

Nu dit jaar het pand is gerenoveerd, kunt u niet alleen genieten van de historische ambiance van vervlogen dagen, maar ook van de unieke combinatie met het moderne design. Ga mee op reis naar het verleden en ervaar meer over de geschiedenis en de renovatie van een van de eerste Grand Hotels van Europa.

 

Hoe het begon

Het begon in 1630 toen markgraaf Wilhelm von Baden het kapucijnenklooster in Baden-Baden stichtte als aandenken aan twee kapucijnen. Het werd buiten de stadsmuur op de linkeroever van de Oos gebouwd en de Duitse keizer verleende de ordeleden het recht op het gebruik van de warmwaterbron, die overigens nog steeds bestaat. In 1689 werd het klooster door Lodewijk XIV verwoest, maar 5 jaar later weer opgebouwd; in 1803 verloor het zijn status als klooster.

 

Omdat de uitgever Johann Friedrich Cotta uit Stuttgart al lang rondliep met het idee om het eerste luxe hotel van Europa te bouwen, liet hij in 1807 het oude kapucijnenklooster volgens zijn aanwijzingen verbouwen door de bekende architect Friedrich Weinbrenner. Het luxe hotel Badischer Hof ontstond met suites, een imposante eetzaal, salons, warmwaterbaden, conversatie-, lees- en rookkamers, een ontbijtsalon, een galerie en een groot park. Na 1830 wisselde het luxe hotel regelmatig van eigenaar tot het in 2009 als Radisson Blu Badischer Hof werd heropend.

Radisson Blu Hotel, Baden-Baden - lobby

 

De geschiedenis opnieuw verteld

Na zo'n spannend verleden werd het natuurlijk ook tijd voor een nieuw ontwerp. Begin van dit jaar werd het hotel zonder te sluiten volledig gerenoveerd en gesaneerd. Alle kamers en openbare ruimten werden zowel technisch als qua design en inrichting gemoderniseerd. Zo is een volledig nieuw hotel ontstaan dat optisch echter nog steeds aan het verleden doet denken. De eeuwenoude geschiedenis wordt zo opnieuw verteld.

 

Nieuw ontwerp

In samenwerking met de autoriteiten voor monumentenzorg is erop gelet dat belangrijke historische details werden gerestaureerd en werd de nieuwe aanbouw daarop aangepast. Zo zijn bijvoorbeeld de beschermde hal en de hoge kamers in het kloostergebouw door de materiaalkeuze met de receptie en de nieuw aangebouwde kamers in verband gebracht. Veel bestaande elementen, zoals klassieke deuren, gewelven en de balkons, konden behouden blijven en zijn in dezelfde stijl gerenoveerd. Het nieuwe ontwerp van de kamers biedt nu ook alle mogelijke comfort, op natuurlijke manier gecombineerd met de geschiedenis van het gebouw: heldere, moderne kleuren, grote 43" televisies, minibars, kluisjes en boxspringbedden gecombineerd met traditioneel stucwerk aan de plafonds.

Superior Room

Alles bij elkaar is geprobeerd om dicht bij de stijl van het Badischer Hof te blijven en de gasten een harmonisch, stijlgetrouw, uniek gevoel van welzijn te bieden. Nieuwsgierig geworden? Verspil dan geen tijd en plan uw volgende reis naar Baden-Baden en het Zwarte Woud.

 

Onze tip voor alle theeliefhebbers...

In de historische kloosterhal is een tea lounge ontstaan met exclusieve theesoorten en elke dag vanaf 17.00 uur een high tea. Dat mag u niet missen!

Tell us what you think