Hamburg voor mannen - een weekend aan de Alster

Hamburg, dat is hansesfeer, Astra-Bier en St. Pauli. Maar ook HSV, de haven en uw kater verdrijven op de vismarkt. Kortom (bijna) alles wat een mannenhart begeert. Maar voordat u uw eerste Astra-biertje bestelt, loont het om de stad bij daglicht te bekijken. Wij stellen u een perfect weekend in Hamburg voor.

 

Een stadsrondleiding met karakter

Vanaf de luchthaven komt u in 20 minuten met de S-bahn of de taxi in de binnenstad. Bijzonder aan te bevelen is daarbij een bezoek aan de Speicherstadt. Ga gewoon met de U-Bahn naar de halte Baumwall. Vanaf daar kunt u de historisch rijke Speicherstadt het beste te voet of per boot verkennen. Vooral fotografie-liefhebbers komen hier aan hun trekken, vanwege de expressieve uitstraling. Na het bezichtigen van de Speicherstadt is een doorsteekje naar de naastgelegen Hafencity in het oosten de moeite waard. In het nieuwgebouwde stadsdeel vindt u ook talrijke restaurants voor een lunch, zoals bistro ´Lieblingsplatz´.

Niet verder vertellen: met een normaal kaartje voor de Hamburger ÖPNV kunt u ook de veerdiensten in Hamburg gebruiken. De comfortabele bootjes bieden een mini-rondvaart met koffie en worstjes op het binnendek. Vertrekken kunt u het beste bij de halte Landungsbrücken, die slechts één halte van de Speicherstadt ligt.

shutterstock_316574600-1024x683

 

Hamburgse nachten zijn lang...

Het nachtleven van Hamburg trekt met het trendy Schanzenviertel of de legendarische Reeperbahn in het stadsdeel St. Pauli. U kunt het beste de avond beginnen in een van de talrijke restaurants in het Schanzenviertel, zoals bij ´Jim Burritos´. Nu is het eerste moment om de eerste Astra te nuttigen. Op bezoekers uit zuidelijke oorden komen de Hamburgers vaak nukkig en direct over - wij beloven u dat er achter die ruige uitstraling vaak een groot hart schuil gaat. U moet zeker in de loop van de avond een wandeling over de beroemde en beruchte Reeperbahn maken, een van de kenmerken van Hamburg. Naast de verplichte table-dance-bars vindt u hier ook echte originele Hamburgse zaken als het café ´Zum Silbersack´.

Reeperbahn sign in Hamburg, Germany with blue sky in the background

 

...en we eindigen traditiegetrouw op de vismarkt

Direct om de hoek is vanaf 5 uur 's ochtends de alom bekende vismarkt geopend. Wandel tussen de kraampjes door, koop een souvenir en dan lekker slapen. U kunt bijzonder goed overnachten in het Radisson Blu Hotel Hamburg Airport. Het hotel biedt naast uiterst comfortabele kamers een dakterras met spectaculair uitzicht, dat bij goed weer gaat tot de haven van Hamburger. Na een nacht vol dans verwent het Radisson Super Breakfast uw lichaam en geest. De gratis Late-Checkout tot 18:00 uur zorgt ervoor dat u de dag prima kunt starten.

Voor de man die van techniek houdt, biedt de zondag de perfecte gelegenheid voor een bezoek aan de Lufthansa Technik Basis. Voor een rondleiding kunt u zich het beste vooraf aanmelden. En direct na de rondleiding kunt u dan zonder lange rit uw vlucht naar huis maken.

shutterstock_180836477-1024x680

Tell us what you think