Gids voor de kersmarkten van Hamburg

City Hall with the Christmas market in Hamburg

Het is nooit te vroeg om aan kerstgeschenken te denken. Vooral als u in Hamburg bent. Tegen het einde van het jaar verwondert de havenstad jong en oud met betoverende kerstlichtjes, de geur van gebrande amandelen en heel bijzondere kerstverhalen.

Gänsemarkt

Op een aantal stappen van het Rathausplatz komt u op de kleine, maar zeer aantrekkelijke kerstmarkt, waar de kraampjes zijn voorzien van spreuken van Gotthold Ephraim Lessing uit de Verlichting. De passende muziek daarbij wordt verzorgd door koren op het podium, waar ook lezingen, concerten en zelfs kerkdiensten gehouden worden. Kijk naar de kinderen in de attracties, geniet van de met led-lampen versierde kerstboom of wandel tussen de houten huisjes naar de winkels en bemachtig een paar handgemaakte geschenken. Tussendoor kunt u zich opwarmen met een glühwein of geflambeerde bowl, die inmiddels tot de vaste onderdelen van een Duitse kerstmarkt horen.

Traditional souvenirs in Hamburg

Rathausmarkt

De waarschijnlijk bekendste kerstmarkt van Hamburg heeft alles – van zelfgemaakte geschenken tot aardewerk en koeken tot een wekelijkse parade. Wees erop voorbereid dat u met een volle maag en lege portemonnee huiswaarts gaat. U treft er ook bakkers uit Aachen en Nürnberg aan, die hun peperkoek verkopen en handelaren uit het hele land die lokale handwerkproducten aanbieden. De kraampjes zijn thematisch in de straten opgesteld, zodat u eenvoudig kunt vinden wat u zoekt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar iets zoets, dan moet u zeker de Naschgasse bezoeken. Liefhebbers van handwerk en kunst vinden hun ideale geschenken in de Handwerksgasse. Met kinderen moet u snel naar de Spielzeuggasse afslaan, waar traditioneel speelgoed als kribben, houtsoldaten of matroesjkapoppen de harten van de kleintjes sneller doen slaan. Een bijzonder hoogtepunt is ook de vliegende kerstman, die elke avond vanaf een andere kraam zijn kerstverhalen vertelt.

Gingerbread Hearts at German Christmas Market

Winterlandschap Hamburg

Prachtig versierde dennenbomen en een sprookjessfeer - dat vindt u op de kerstmarkt. De winters versierde bomen en lichtjes geven een bijna magische sfeer, die u de drukte van alledag snel laat vergeten en u direct in kerststemming brengt. De markt, die vroeger ´Traditie in het winterwoud´ heette, biedt langs de hoofdstraten van de stad talrijke winkelmogelijkheden. Maar pas op dat u niet te diep het winterbos in loopt, straks komt u de grote boze wolf nog tegen.

Hamburg at Christmas

Jungfernstieg

Op slechts zeven minuten van ons Radisson Blu Hotel, Hamburg ligt de kerstmarkt, die van november tot en met 6 januari wordt gehouden. Het bijzondere kenmerk van deze markt, die grenst aan de Nobel-Shopping-Meile van de Hanzestad, zijn de witte lichten en pagodes. Als u nog op zoek bent naar een passend kerstcadeau dan is dit de juiste plek. Van daaruit bent u ook snel in de Apple-Store of de Alsterarkaden, waar u naast Godiva-chocolade ook Tumi-lederwaren of Arka-thee vindt. Op Oudejaarsavond is hier ook een heel bijzonder vuurwerk en een feest dat tot 2 uur 's nachts duurt.

NL Christmas Markets Worldwide banner

Tell us what you think