Gastronomie en fotografie met chef-kok Omer van het Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanboel

We weten dat uw social media-kanalen worden overspoeld met foto's van overheerlijke maaltijden die door u of uw vrienden zijn gemaakt. Wie schept er niet graag op over het heerlijke eten wat voor zijn of haar neus staat?

Maar het verrast u wellicht te weten dat onze chef-koks bij Radisson Blu hun culinaire creaties net zo graag op Instagram delen als u dat doet!

Lees meer over één Blu-chef-kok die is gevestigd in Istanboel, wiens indrukwekkende creaties zowel uw smaakpapillen als uw ogen versteld zullen doen staan!

OmerEsen (2)

Hoe heet u en wat is uw functie?

Ik ben Omer Esen. Ik ben chef-kok hij het Radisson Blu Bosphorus Hotel in Istanboel, Turkije.

Hoe bent u in dat beroep terechtgekomen? Wat was uw inspiratie?

Ik was altijd al geïnteresseerd in koken, als kind al, toen ik mijn moeder zag koken.  Ik begon ook zelf al jong met koken. Mijn opleiding had ook met koken te maken en mijn culinaire reis op school begon in 1993 en eindigde acht jaar later.

Waar haalt u uw inspiratie vandaan wanneer u nieuwe gerechten creëert?

Het belangrijkste aspect voor nieuwe gerechten zijn de lokale en seizoensgebonden producten. Ik volg alle trends uit Turkije en de rest van de wereld via mijn netwerk, de media en social media. Omdat ik de president ben van Euro-Toques Turkey voel ik me geïnspireerd om de verborgen smaken van de Turkse cuisine te laten zien.

Waarom bent u begonnen met Instagram en waarom?

Ik ben ongeveer vier jaar geleden met Instagram begonnen. Ik vind het heerlijk om via mijn werk contact te kunnen maken met andere mensen.  Foto's zijn zo'n goede manier om te laten zien wie je bent als persoon en als chef-kok. Foto's van eten zijn een fantastische manier om contact te maken met mijn publiek.

Waarom denkt u dat foto's van eten zo populair zijn op social media?

Mensen houden van eten en maken er graag foto's van. Ik denk dat eten van oudsher wordt beleefd door middel van aanraking, smaak en geur.  Omdat het gebruik van digitale en social media de laatste paar jaar zo sterk is toegenomen, worden steeds meer mensen steeds sterker aangetrokken tot de visuele kant, zoals door foto's en video's, en vertrouwen ze op foto's en aanbevelingen uit hun omgeving om meer over eten te leren.

Hebt u favoriete foto's die u hebt gemaakt en met ons kunt delen?

Hebt u nog tips voor het fotograferen van eten voor Instagram?

Ik denk dat voor foto's van eten vooral belichting, lichtinval en de achtergrond van belang zijn. De belangrijkste tips zijn om je bewust te zijn van de intensiteit van het licht en hoe dit op het eten valt, en om de achtergrond met zorg te kiezen: creëer een interessante achtergrond. Natuurlijk uitziende foto's, de juiste kleurcombinaties en het juiste perspectief zijn allemaal factoren die belangrijk zijn bij het fotograferen van eten.

Wilt u meer heerlijk eten foto's van Radisson Blu zien? Bekijk onze Pinterest Board 'Feast' voor meer voedsel foto's.

Tell us what you think