Frankfurt, Wiesbaden, Karlsruhe: Strijd tussen de zakenlocaties!

#DesignedForSuccess #ExperienceMeetings

Frankfurt am Main, Wiesbaden en Karlsruhe – de strijd tussen deze zakensteden wordt over de landsgrenzen heen uitgedragen. Hessen of Baden-Württemberg? Wie wint de sprint? Een ding hebben de drie grote steden gemeen: Ze zijn een ideale bestemming voor uw volgende bijeenkomst! Waarom? Dat ziet u hierna.

U kent vast nog wel het kaartspel kwartet: Afbeeldingen met snelle voertuigen - sneller, hoger, verder. In ons geval zijn Frankfurt, Wiesbaden en Karlsruhe de drie kandidaten die tegen elkaar strijden. Het motto: Wie wint er als zakelijke bestemming? Ervaar hier wat de drie steden te bieden hebben, zodat uw volgende bijeenkomst nog beter en succesvoller wordt. Laat het spel beginnen!

 

Frankfurt – de financiële wereldstad

Het financiële knooppunt is zonder twijfel Frankfurt, de grootste stad van de deelstaat Hessen. Als vestigingsplaats van de Europese Centrale Bank en de levendige internationale luchthaven is Frankfurt een ideaal trefpunt voor vergaderingen. Nog een paradepaardje: de Europawijk of Europaviertel. Want door deze wijk heeft de stad naast de binnenstad een wel heel indrukwekkende skyline. Het centrum van de wijk wordt gevormd door de Europa-Allee. Dit is een boulevard van 60 meter die als nieuwe, prestigieuze vestigingsplaats voor investeerders en ondernemingen fungeert. Ontdek na een vergadering het voormalige gebouw van het Hauptgüterbahnhof en probeer in Restaurant MoschMosch Japanse gerechten in een puristische omgeving. Aziatisch is niet uw ding? Op korte afstand ligt het Radisson Blu Hotel Frankfurt. Daar kunt u in het eigen Restaurant Gaía mediterrane gourmetgerechten proberen – het is de moeite waard! Overigens, naast de ideale verbinding van het hotel met het openbaar vervoer en de nabijheid van de luchthaven van Frankfurt kunt u er ook eenvoudig met de auto komen. Want de toegang tot de A648 en A44 ligt op korte afstand van het hotel, waardoor u een lange file in de financiële wereldstad voorkomt.

shutterstock_386167060

 

Wiesbaden – middelpunt voor dienstverlening

Maar ook de hoofdstad van Hessen, Wiesbaden, niet ver van Frankfurt heeft wat te bieden. Want naast het sterke ondernemingsklimaat en de goede bereikbaarheid heeft de stad zich vooral geprofileerd als ontmoetingsplek voor de wereld van de dienstverlening. Daartoe behoren bekende bedrijven als R+V-Versicherung of CSC Deutschland. De bedrijven zitten in Wiesbaden vooral op industrieterreinen of aan de Mainzer Straße. Maar de stad kent ook vele startups. Het loont zich daarom een zakenreis voor een vergadering in Wiesbaden te organiseren. In de buurt van de Mainzer Straße bevindt zich ook het Radisson Blu Schwarzer Bock Hotel met in totaal 700 vierkante meter aan conferentieruimte. Na lange vergaderingen kunt u zich in het bij het hotel behorende badhuis ontspannen. De spafaciliteiten combineren daarbij een traditioneel badhuis met moderne wellness. Ontdek het thermenbad met warm bronwater of bezoek de Finse sauna en het aroma-stoombad!

Radisson-Blu-Schwarzer-Bock-Hotel_Spa_1.tif_

 

Karlsruhe – centrum van de informatietechnologie

In 1984 werd in Karlsruhe de eerste e-mail ontvangen. Ondertussen heeft de stad in Baden-Württemberg meer dan 4.200 IT-bedrijven en is het de derde stad op het gebied van informatietechnologie in Europa. En alsof dat nog niet genoeg is, werd in 2015 Karlsruhe naast 51 andere plaatsen als ‘stad van de toekomst’ genomineerd. Denkt u nog steeds dat Karlsruhe de concurrentie in Hessen niet de baas kan? Ontdek dan het grootste Meeting & Event Hotel van Karlsruhe, het Radisson Blu Hotel Karlsruhe, dat op slechts vijf minuten van de DM-Arena, een van de grootste tentoonstellingshallen in Duitsland, ligt. In het eigen Restaurant Rhapsody kunt u zich daarnaast laten verwennen met innovatieve, lokale gerechten of internationale specialiteiten.

RDBLU_Hotel_Karlsruhe_FKBZH_011

 

Wie is nu de winnaar?

Europaviertel, de hoofdstad van Hessen en het grootste evenementenhotel van Karlsruhe: het is eigenlijk gewoon een keurig gelijkspel voor onze drie deelnemers. Want elke metropool biedt interessante bezienswaardigheden, die u ten minste één keer tijdens een zakenreis gezien moet hebben. Bent u bereid voor uw volgende bijeenkomst of evenement gebruik te maken van de beste hotellocaties? Moderne conferentieruimten in Frankfurt, Wiesbaden en Karlsruhe wachten op u. Ontdek bijvoorbeeld onze innovatieve Brain Box denktank in Frankfurt als ontsnappingsruimte voor meer productiviteit en creativiteit. Nu meer ervaren over onze conferentiehotels in Hessen en Baden-Württemberg!

Tell us what you think