Een fotogids voor Luzern

Kapellbrücke Luzern, Zwitserland

Adembenemende, panoramische uitzichten, iconische bezienswaardigheden, zowel traditionele als hedendaagse kunst. Luzern, in het hart van Zwitserland, heeft het allemaal. Een bezoek aan de stad en de omgeving is absoluut de moeite waard. Vergeet niet uw camera mee te nemen, want de vele indrukken zullen uw creativiteit zonder twijfel naar boven halen.

Het gebied rondom het Vierwoudstrekenmeer heeft veel diversiteit te bieden. Maak een wandeling door de oude stad of een dagtrip hoog in de bergen en vereeuwig onvergetelijke momenten met prachtige foto's. Veel plezier bij de vele ontdekkingen!

 

Kapelbrug

De Kapelbrug en de bijbehorende watertoren zijn waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheden in Luzern. De loopbrug, die oorspronkelijk gebouwd is in de 14e eeuw, is de oudste loopbrug met houten dak van Europa. Aan de binnenkant zijn schilderingen te zien die in de 17e eeuw zijn aangebracht. In 1993 werd de brug deels door brand verwoest, maar na de restauratie heeft de Kapelbrug zijn oorspronkelijke status als belangrijke toeristische attractie weer heroverd. Vooral in het voorjaar en in de zomer is de brug versierd met bloemen: een prachtige foto waard. Aan een kant van de Kapelbrug ziet u de St. Peterskapel. Hoewel minder bekend en vaak over het hoofd gezien, is deze kapel een juweeltje dat u niet mag missen.

Kapelbrug

 

Inseli

Vroege vogels moeten absoluut een bezoekje brengen aan het Inseli ('kleine eiland'). Maak foto's van de adembenemende zonsopkomst of kijk naar de voorbij varende, typisch Zwitserse passagiersschepen tijdens de heerlijke ochtendstilte. Dit kleine park ligt op een steenworp afstand van het Radisson Blu Hotel, Luzern.

Luzern: Inseli & Ufschötti

Ufschötti

Neemt u graag een verfrissende duik in het meer tijdens uw verblijf in Luzern? Ufschötti is het unieke zandstrand van de stad en biedt gratis uitzicht over de Zwitserse Alpen.

 

Rondvaart

Tijdens uw verblijf in Luzern is een rondvaart op het meer bijna verplicht. De rondvaarten variëren van 1 tot 6 uur en laten u al het moois zien dat Centraal-Zwitserland te bieden heeft. Op loopafstand van het Radisson Blu Hotel, Luzern (5-10 minuten, afhankelijk van het nummer van de aanlegsteiger), kunt u aan boord stappen van een traditionele stoomraderboot. Zorg wel eerst dat de geheugenkaart in uw fotocamera voldoende ruimte heeft voor al dat moois!

Vierwoudstrekenmeer

 

Centraal Station

Vanaf de aanlegsteigers gezien ligt aan de overkant van de weg het centraal station van Luzern met zijn indrukwekkende gevel. Probeer de architectuur vanuit verschillende invalshoeken vast te leggen of maak een paar close-ups van de standbeelden bovenop de toegangsboog.

Leeuwenmonument & Centraal Station Luzern

Leeuwenmonument

Het beroemde Leeuwenmonument, een indrukwekkend kunstwerk dat uit de rots gehouwen is, portretteert een dodelijk gewonde leeuw ter nagedachtenis aan de heldendood van de in 1792 gevallen Zwitserse soldaten tijdens de Franse revolutie. Een wandeling van 20 minuten of een rit van 10 minuten met de bus vanaf het Radisson Blu Hotel, Luzern.

 

Cultuur- en Congrescentrum Luzern

Een van de beroemdste en iconische gebouwen in Luzern is het Cultuur- en Congrescentrum Luzern (KKL) op het Europaplein, aan de oever van het meer. Ontdek hoe de moderne architectuur een samenspel is tussen water en licht, een lust voor fotografen. Het hele jaar door vormt het concertgebouw met zijn akoestiek van topkwaliteit het decor voor veel (klassieke) muziekevenementen. Vooral de concertserie tijdens het Lucerne Festival trekt beroemde artiesten en gasten van over de hele wereld.

 

Jezuïtenkerk

Maak vanaf het centraal station een wandeling van 10 minuten langs de rivier de Reuss op weg naar de Jezuïtenkerk. De eerste kerk in Zwitserland in de sacrale barokstijl werd gebouwd rond 1666/1667. Dit historische monument is een architectonisch meesterwerk. In tegenstelling tot andere kerken heeft de Jezuïetenkerk een zeer lichte binnenkant dankzij de grote ramen en lichte kleuren. Als u daar niet bent om een klassiek concert bij te wonen, haal dan uw camera tevoorschijn!

 

Rigi

Ga op verkenning op de berg Rigi – koningin der bergen. Vanaf Küssnacht kunt u met een kabelcabine de top bereiken; vanuit de plaatsen Vitznau en Arth-Goldau heeft u toegang met tandradbanen. Daar heeft u een adembenemend uitzicht op het Meer van Luzern en het Meer van Zug aan de ene kant, en de met sneeuw bedekte toppen van de Zwitserse Alpen aan de andere kant. Behalve al het natuurschoon kan het zijn dat uw camera ook nog enkele paragliders vastlegt.

De Rigi

 

Museggmauer

Maak een reis terug in de tijd. De Museggmauer, de middeleeuwse stadsmuur, wordt gekenmerkt door zijn 9 torens waarin verschillende materialen werden opgeslagen, zoals hout, brandstof en buskruit. De Museggmauer biedt bovendien een prachtig uitzicht op de stad Luzern. Wist u dat de vergaderruimtes van het Radisson Blu Hotel, Luzern vernoemd zijn naar deze 9 torens?

Luzerns Museggmauer

 

Pilatus

Een bezienswaardigheid die u niet mag missen en een dagtrip de moeite waard maakt: een van de meest legendarische locaties in Centraal-Zwitserland is de Pilatus. Tijdens een heldere dag biedt Luzerns eigen berg (die zijn naam dankt aan de Romeinse gouverneur Pontius Pilatus, die naar verluidt hier begraven ligt) een spectaculair uitzicht over 360 graden op maar liefst 73 bergtoppen. Hier schiet u de ene na de andere foto voor uw fotoreportage! Vanaf Alpnachstad is de berg bereikbaar via de steilste tandradbaan ter wereld. Een trip die op zichzelf al een attractie is. Maar u kunt ook vanaf Kriens de gondellift of de Drakenrit (kabelcabine) nemen. Zelfs bij zware mist beneden staat u een indrukkend panorama te wachten zodra u de wolken onder u laat en op de zonovergoten top arriveert.

De Pilatus, Zwitserland

 

Radisson Blu Hotel, Luzern

Of u nu op een missie bent om uw volgende fotoalbum te gaan maken of de stad Luzern en de omgeving beter wilt leren kennen, het Radisson Blu Hotel, Luzern is het perfecte beginpunt voor alles wat er te ontdekken valt. Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand van het hotel: Inseli ligt aan de overkant van de straat, voor KKL/Europaplein en Ufschötti bent u slechts 5-10 minuten onderweg, de Kapelbrug en de Jezuïetenkerk bereikt u al na 15 minuten – als u tenminste niet afgeleid wordt door al het moois dat u onderweg tegenkomt. Bovendien is het slechts 10-15 minuten lopen naar het centraal station of de aanlegsteigers, waar de trein of de boot u op ontdekkingsreis meeneemt.

Een versterkende en verrukkelijke maaltijd in het hoteleigen, bekroonde restaurant LUCE met open keuken is gegarandeerd de perfecte afsluiting van een enerverende dag vol met (fotowaardige) indrukken.

 

Tell us what you think