Unieke lentegewoontes en feestelijke tradities in Duitsland

Spring_Traditions_Blog

Bont geschilderde eieren en de eerste koffie verkeerd in een stadscafé. Uitgelaten lentefeesten en een goed humeur. De dagen worden langer en de stralende lentezon smaakt naar meer. Meer buitenactiviteiten. Heel veel ondernemen!

Perfect gewoon, dat de mooiste tijd van het jaar zoveel feest- en vrije dagen bevat om leuke dingen te doen. City-hopping in de meivakantie of een verlengde weekendtrip met Pasen? Met Radisson Blu ontdekt u de mooiste lentegewoontes en feestelijke tradities in Duitsland. Lente, wij komen eraan!

Vrolijke, bontgekleurde paasfeesten

Vanaf halverwege april gaan ze weer van start. Pasen staat voor de deur. Wist u dat Paaszondag altijd de eerste zondag is na de eerste volle lentemaan? Vanwege de maanfasen valt die dag elk jaar op een andere datum. Vier de belangrijkste christelijke feestdag eens anders dan normaal: op het Elbstrand branden dan grote en kleine paasvuren. Wel 1001 lichtjes, helemaal tot Blankenesse. Een paasvuur-rondvaart met een magisch zicht op het stadspanorama van Hamburg. Voor nog meer onvergetelijke vergezichten kunt u inchecken bij het Radisson Blu Hotel in Hamburg. In de stijlvolle wijnbar "Weinbar 26" op de 26e verdieping kunt u Hamburg bewonderen vanuit vogelperspectief. Heerlijke wijntjes en een elegante en gezellige sfeer on top.

Blankenese - Hamburg

Oude tradities herontdekt

Vaak leren ook eieren vliegen: bijvoorbeeld bij het paaseieren gooien op de weilanden van Beieren, of bij het paaseieren kegelen in Oost-Friesland. Rond Berlijn is het de gewoonte om paaseieren van een berg af te gooien. Onder feestelijk gedruis suizen gekleurde paaseieren steile hellingen af, om onderaan door opgewonden kinderen te worden opgevangen. En dan is er het paasrijden in Brandenburg; een ware lust voor het oog. Mannen gekleed in rokkostuum met hoge hoed rijden op mooi versierde paarden van kerk naar kerk om de wederopstanding van Christus te vieren. Of het nou gaat om een gezellig samenzijn of om sportieve wedstrijden in de natuur: uw stijlvolle vakantieverblijf vindt u in het Radisson Blu Hotel in Berlijn. Prachtig centraal gelegen in het hartje van de stad, met een uniek panoramisch uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn. Nu begint het!

Dansen rond het vuur

Pasen is nog niet voorbij, of de volgende feestdag komt er alweer aan. Overal in Duitsland is dat de "meidans" op de eerste dag van mei. De 1e mei is één van de meest geliefde feestdagen die met vrolijke festiviteiten en stemmingsvolle evenementen wordt gevierd. Of u zich nu in Hamburg, München, Berlijn of Frankfurt bevindt, gedurende deze nacht wordt er nauwelijks geslapen. En voor wie meer van griezelen houdt, is er de Walpurgisnacht waarin de boze wintergeesten worden verdreven. Het bekendst daarvan zijn de Walpurgisnacht op de Brocken, gelegen in Harz, of op de Hexenbruch boven Würzberg.

En waarom dit jaar geen uitstapje naar Frankfurt? Op één van de mooiste hoogteburchten van Duitsland, de Ronneburg, worden grote walpurgisvuren ontstoken en wordt in een middeleeuwse en feestelijke omgeving stemmingsvol feest gevierd. Wie moed heeft verzameld en over de vuurgloed durft te springen, mag een wens doen. En om hun eeuwige trouw te bezegelen, moeten twee partners hand in hand over het vuur springen. Na een spannende reis naar het verleden geniet u in het Radisson Blu Hotel in Frankfurt van uw moderne en behaaglijke bed, met uniek uitzicht op de skyline van Frankfurt - een betoverend plaatje.

Skyline of Frankfurt

"Alles neu macht der Mai"

Zo zingt men al in het bekende lentevolkslied van Hermann Adam von Kamp. En wat in 1818 reeds gold, heeft ook nu zijn geldigheid nog niet verloren. De natuur staat in volle bloei, en wij doen mee! Dankzij de 'Dag van de Arbeid" kunnen we op 1  mei in heel Duitsland genieten van een nationale feestdag en een heerlijk lentefeest. Alsof deze gemaakt lijkt voor uitstapjes in de voorjaarszon en in de schaduw van de feestelijk versierde meibomen. Iemand zin in een verfrissend uitstapje aan het water? Doe mee en geniet van het grote lentefeest in Zoo Rostock en wandel, fiets of vaar de Warnow af tot aan Warnemünde. Langs de voorgevels en rondom de schuttingen van de huizen kunt u talrijke jonge berkenstammetjes zien staan. In veel regio's in Duitsland is het plaatsen van jonge meiberkenbomen een romantische traditie, waarbij de jongemannen hun vriendinnen en geliefden de zogenoemde "meitakken" brengen. Vaak zijn deze versierd met houten harten en gekleurde slingers en dienen ze als kleine boodschappers van de liefde. Als afsluiting van uw heerlijke meitochtjes keert u weer terug naar uw stijlvolle meiverblijf in het Radisson Blu Hotel in Rostock. Voor een sfeervolle borrel op het Hotspot Panorama Deck en diner bij kaarslicht met uitzicht over de verlichte binnenstad. "Love is in the air, everywhere I look around…"

Versierde meiboom

Uw ontspannende lente met Radisson Blu

In de stemming voor meer? Beleef met Radisson Blu uw unieke lentedagen in de mooiste stadjes van Duitsland. Onze Radisson Blu hotels zijn perfect centraal gelegen en daarom ideaal als vertrekpunt voor ontdekkende uitstapjes door gezellige stadjes en prachtige natuurlandschappen. Een verwenweekend voor Moederdag of een opwindend weekenduitstapje rond Hemelvaart? Pasen, meifeesten of Pinksteren? Er is genoeg tijd om te genieten. Plan nu uw unieke voorjaarstripjes en uw onvergetelijke vrije lentedagen met Radisson Blu. Eén klik en u bent er al: www.radissonblu.com.

Tell us what you think