5 fascinerende fotolocaties in Dubai

Als u van reisfotografie houdt, kijk dan eens naar het werk van deze twee stadsfotografen: Sébastien Nagy en CEE Explorer. Bent u niet bekend met hun werk? Laten we zeggen dat wat zij fotograferen, geheid uw volgende droombestemming wordt. Ze hebben fotoreportages gedaan in Shanghai, Parijs, Brussel en Lissabon. Hun volgende bestemming? Dubai! Als u in Dubai bent geweest, weet u dat het een zeer fotogenieke stad is. Bent u er nog niet geweest? Bekijk dan deze foto’s van de mooiste locaties in deze prachtige stad. U weet niet wat u ziet, en voor u het weet, staat deze stad op uw bucketlist.

Aquariums bekijken

Dubai heeft een aantal ongelofelijke aquariums die u echt gezien moet hebben. “Tja, leuk voor de kinderen …”, denkt u misschien, maar het is echt een beleving voor jong én oud. Deze aquariums nemen u mee naar de bodem van de diepste oceanen, en u komt oog in oog te staan met ’s werelds meest bijzondere wezens. Het Dubai Aquarium is gloednieuw en bevindt zich in het grootste winkelcentrum ter wereld. Voor Sébastien Nagy is de langgerekte tunnel bij de ingang een uitgelezen kans om foto’s te maken met een uniek perspectief.

Het aquarium The Lost Chambers leent zich ook voor prachtige foto’s. Het grote glazen paneel geeft een geweldig zicht op de grote diversiteit aan zeeleven. Nagy raadt aan in de middag te komen voor de mooiste foto’s. (’s Nachts is het aquarium ook een hele belevenis, maar goed foto’s maken is dan lastiger).

Dubai Mall Aquarium by SSNNAS

 

Op grote hoogte vanaf de Burj Khalifa

De Burj Khalifa staat bekend als het hoogste gebouw ter wereld, en is daarom natuurlijk een van de hoofdattracties in Dubai. De prijs van een kaartje naar de bovenste verdieping is wellicht wat aan de hoge kant, maar het uitzicht is het zeker waard. Waar anders vindt u zo’n geweldig uitzicht? Wist u trouwens dat de toren twee keer zo hoog is als de Eiffeltoren?

Burj Khalifa Dubai by CEExplorer

Boek uw verblijf in het Radisson Blu Hotel, Dubai Waterfront voor een ongestoord uitzicht op de Burj. De foto hieronder is vanaf het dak van het hotel genomen. Bekijk het 24-uurs live uitzicht wanneer u maar wilt!

View of Burj Khalifa from Radisson Blu Dubai Waterfront

Avontuur in de woestijn

Sébastien en CEE Explorer raden mensen die een unieke ervaring willen aan om de woestijn in te trekken. (Ja, u leest het goed, maar het is niet zo eng als u denkt.) Huur een gids in voor een fourwheeldrive ‘Red Sand Desert’ safari-ervaring. Dubai is natuurlijk behoorlijk futuristisch (maar deze gloednieuwe stad staat wel midden in de woestijn!), en daarom is het extra bijzonder om uit de drukke stad met al die wolkenkrabbers te stappen en de weidsheid van de woestijn in te gaan; zo zag het er hier vroeger uit, voordat de stad werd gebouwd. Tip van CEE_Explorer: plan uw excursie goed en zorg dat u de zonsondergang niet mist.

Dubai desert 4X4 adventure by CEExplorer

Geweldige architectuur bij de Sheikh Zayed-moskee

De Sheikh Zayed-moskee ligt ongeveer een uurtje rijden vanaf Dubai en is daarom de perfecte dagtrip. ’s Middags maakt u prachtige foto’s bij daglicht, en u kunt blijven tot het donker wordt als de moskee er weer anders uitziet. Deze moskee is een uniek voorbeeld van een gebouw waarbij traditionele en moderne invloeden elkaar naadloos aanvullen. Leuk voor architectuurliefhebbers dus.

Sheikh Zayed Mosque Dubai by SSNNAS

De palmeilanden van Dubai

U mag bij een bezoek aan Dubai de extravagante, kunstmatige palmeilanden niet overslaan, en dan met name Palm Jumeirah. Het is bijna niet te beschrijven, zo immens is dit eiland. Het is een kunstmatig eiland midden in een van ’s werelds drukste steden, en heeft de vorm van een palmboom! Om de grootsheid van dit project goed te bevatten, raden wij een helikoptervlucht aan. Het spreekt voor zich dat dit geweldige foto’s oplevert. De foto van Nagy hieronder met de skyline op de achtergrond geeft de grootte al enigszins aan.

Palm Jumeirah Dubai by SSNNAS

Neem uw camera mee en ontdek deze geweldige stad vanuit een van de 5 Radisson Blu Hotels in Dubai.

Tell us what you think