Een winters verblijf in het Verenigd Koninkrijk, maar buiten Londen

Hoewel Londen een bestemming is waar u waarschijnlijk nooit genoeg van krijgt, heeft het Verenigd Koninkrijk veel meer te bieden dan deze stad. Welke bestemmingen zijn ook zeker de moeite waard?

Edinburgh

Londen domineert de Britse eilanden, maar Edinburgh mag er ook zeker zijn. De Schotten hebben een iets andere inslag dan de Britten. Ze wonen in een ruw en ruig deel van het Verenigd Koninkrijk en hebben in het verleden moeten knokken voor hun bestaansrecht. De Schotse soberheid ziet u terug in het uiterlijk van Edinburgh.

Een hoogtepunt van de stad vormt het centrum, waar het imponerende Edinburgh Castle hoog op de rotsen uitkijkt over het hart van de stad. Edinburgh is daarnaast een echte festivalstad. Op de stadswebsite vindt u een handige gids met een overzicht van alle festiviteiten.

Leeds

Het Radisson Blu Hotel, Leeds City Centre is ideaal gelegen voor reizigers die de omgeving van Yorkshire willen verkennen. Wie een blik op de kaart werpt, ziet meteen dat deze regio erg groen is. Iets ten noordwesten van Durham ligt bijvoorbeeld het reusachtige Yorkshire Dales National Park, met glooiende heuvels, talloze meanderende riviertjes en eindeloze bossen.

Wie tijdens zijn natuurvakantie toch nog een beetje van het stadse leven wil genieten, kan in Newcastle terecht. Dat ligt redelijk in de buurt van Leeds en vormt de grootste stad in Noord-Engeland. Een hoogtepunt van Newcastle zijn de prachtige kasteelruïnes, vanwaar u de ferry’s uit Nederland de haven in ziet komen. Dichter bij Leeds is het idyllische York, dat met zijn volkse charme en rijke geschiedenis een aanrader is voor jong en oud.

Leeds

Belfast

Noord-Ierland is een prachtig stukje aarde en Belfast een prachtig stukje Noord-Ierland. Natuurliefhebbers mogen beslist de wereldberoemde Giant’s Causeway niet missen. Deze uniek gevormde rotskust spreekt tot de verbeelding en blijft bezoekers nog lang bij. De Causeway ligt in de buurt van allerlei ander natuurschoon, dus wie graag het groen opzoekt, kan zijn hart hier ophalen.

In Belfast zelf is veel te zien. Daarom is een rondleiding op de fiets of in een bus of taxi door het winterse hart van de stad zeker aan te raden. Rond kerst organiseert de stad een spectaculair lichtfestival, het Festival of Lights, dat het magische kerstgevoel helemaal compleet maakt. De kerstinkopen doet u op Victoria Square, een modern, reusachtig winkelcentrum met allerlei exclusieve winkels.

Belfast

Cardiff

De hoofdstad van Wales heeft een bijzonder internationale inslag. Wie er over straat loopt hoort niet alleen maar Welsh en Engels, maar allerlei talen. Cardiff beschikt daarnaast over een mooi aanbod aan historische en moderne bezienswaardigheden. Zo is het Cardiff Castle zeker de moeite van het bezoeken waard evenals het operagebouw, dat met zijn schitterende moderne design opvalt, maar ook mooi in het winterse straatbeeld opgaat.

Liefhebbers van de immens populaire serie Doctor Who moeten zeker de Doctor Who Experience bezoeken. De show wordt al sinds 2005 in Cardiff geproduceerd. Een aanrader tijdens het winterseizoen is het National Museum of Wales – pal voor dit museum wordt elk jaar een geweldig Winter Wonderland georganiseerd. Het mooiste gebouw van Wales is Llandaff Cathedral, dat besneeuwd en met een winterse hemel op de achtergrond maximaal tot zijn recht komt. U kunt verblijven in het Radisson Blu Hotel, Cardiff.

U ziet het: het Verenigd Koninkrijk heeft genoeg in huis voor een heerlijk winterverblijf buiten Londen.

Cardiff

Tell us what you think