Een uitstapje naar het Finse Lapland met Radisson Blu Hotel, Oulu

Energiek en jeugdig. Vol prachtige landschappen en ongerepte wildernis. De regio Oulu is de toegangspoort om Fins Lapland en de arctische natuur te ervaren.

Autumn-Lapland-1024x768

De stad Oulu, gelegen aan de Botnische Baai, is de grootste stad in het noorden van Finland; en ook nog de noordelijkste Europese stad. Dit is een ontmoetingsplek tussen een moderne, zakelijke en toeristische stad en de noordelijke rust en vrede.

 Het stadscentrum ligt eigenlijk verspreid over verschillende eilanden. Vervoer van de ene plek naar de andere is echter eenvoudig omdat de Finnen elegante bruggen en fietspaden hebben gebouwd om de bezoekers en inwoners overal naartoe te brengen. Het kauppatori (marktplein) is zeker een bezoekje waard. Vooral wanneer de wolken zijn verdwenen en de zon met zijn zachte verwarmende stralen het plein vult.

Radisson-Blu-Oulu-Exterior_park-2-1024x768

HetRadisson Blu Hotel, Oulu is perfect gelegen in het centrum van de stad, maar de natuur ligt nog steeds binnen handbereik. De zee en het meer zijn slechts enkele stappen van de hoofdingang verwijderd. U kunt de lekkernijen van het noorden proeven in ons restaurant en daarna ontspannen in een Finse sauna.

smaller-ski-1024x768

Als u uzelf echt wilt verliezen in de natuur, dan is Syöte - Finlands zuidelijkste berggebied – de perfecte oase voor u. Dit gebied is vooral populair bij gezinnen vanwege de verscheidenheid aan activiteiten. Of u nu wilt ontspannen en de absolute stilte en de rust van de natuur in u opnemen, adembenemende natuurlijke vergezichten op u laten inwerken of een adrenaline-rush wilt voelen als u naar beneden glijdt langs poederachtige hellingen - Syöte heeft het allemaal. Op slechts 140 kilometer van Oulu gelegen is er echt geen reden waarom u niet zou moeten gaan.

Blueberries-1024x768

Dus neem een lang weekend. Wild en vrij in de Oulu-regio! Wij beloven u dat u er geen spijt van krijgt.

Foto: Isosyote Aapasuo, Bosbessen, Herfst in Lapland, Omgeving hotel

Tell us what you think