Een perfect weekendje in Hasselt

Vlak over de grens ligt Hasselt, een cultureel juweeltje dat de moeite van het bezoeken zeker waard is. Of u nu graag musea bezoekt of een Belgisch biertje niet kunt weerstaan, in Hasselt hebt u het ongetwijfeld naar uw zin.

Markante musea

Cultuursnuivers die in het Radisson Blu Hotel Hasselt verblijven, kunnen in Hasselt hun ogen uitkijken. U vindt hier namelijk maar liefst twee musea met niet-alledaagse thema's: het Jenevermuseum en het Modemuseum Hasselt (MMH).

Het zit ’s lands jeneverstokerijen niet echt mee. Deze drank was voorheen jarenlang de nationale drank bij uitstek. Het is voor Nederlandssprekenden dan ook leerzaam én leuk om meer te weten te komen over deze nationale drank. En wat dit museum zo bijzonder maakt, is dat u niet alleen van alles over jenever leest, maar ook mag proeven, ruiken en voelen. Een leuk uitje voor bijna al uw zintuigen.

Wie van kleding en mode houdt, kan zijn hart ophalen. Tot en met 16 augustus 2015 is er in het Modemuseum Hasselt een tentoonstelling te zien over Sir Paul Smith, de creatieve en baanbrekende ontwerper. U bekijkt zijn persoonlijke archief en ziet tijdens de rest van de tentoonstelling beeld- en videomateriaal over wat Smith beweegt en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Limburgs genieten

De Belgische provincie Limburg is net als haar Nederlandse tegenhanger een uitstekende bestemming voor fijnproevers. Hasselt afficheert zich zelfs als de stad van de goede smaak, een welverdiende titel. Een van de meest gewilde restaurants in Hasselt is Restaurant 6 Zinnen. Hier worden alle zintuigen verwend met gerechten die tot de verbeelding spreken. Wat dacht u bijvoorbeeld van verse jonge kreeft met parelgort?

Nog een suggestie nodig? De cuisine van restaurant de Kwizien is een ware verwennerij voor mensen met een goede smaak. Op de kaart staan kostelijke seizoensgerechten zoals lamszwezerik met langoustine en romanesco of kalf met gekonfijte aardappel, lentewortel en tarwegras. Dat heet genieten!

Natuurlijk ook naar de natuur

Een perfect weekendje in Hasselt is niet compleet zonder een mooie wandeling door het groen. Hasselt ligt niet aan zee en beschikt ook niet over een strand, maar de stad maakt dat goed met veel natuur in de omgeving. Een van de hoogtepunten op dit gebied vormt natuurdomein Kiewit, ook wel bekend als ‘de groene long’ van Hasselt. Dit gebied is ruim 100 hectare groot en vormt een aaneenschakeling van bossen, velden en weilanden.

Groen in de stad

Het centrum van Hasselt beschikt over een wel heel bijzondere tuin: de Japanse tuin. Dit stukje groen is geheel in Oosterse stijl aangelegd als een plaats om tot rust te komen en de fratsen van het stadse leven even volledig achter u te laten. De bladeren ruisen zachtjes in de wind, de karpers glijden geruisloos door het water en de tijd lijkt even helemaal stil te staan. Ideaal voor een wandeling of een leuke picknick. Tip: bezoek de Japanse tuin in het voorjaar. De roze bloesem vormt een prachtig contrast met de rest van de tuin!

Tell us what you think